Αστέρας και στην Κρήτη

Ο ΟΦΗ υποδέχθηκε τον Αστέρα στο Γεντί Κουλέ για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λιγλ. Ο Αστέρας Τρίπολης προερχόταν από την ήττα του Λονδίνου κόντρα στην Τότεναμ ενώ ο ΟΦΗ από τη νίκη στη Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο αυτοί που χαμογέλασαν ήταν οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη που πήραν τη νίκη με 3-2 στην Κρήτη σε ένα πολύ καλό παιχνίδι με πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ

Α’ ημίχρονο:

Ο Αστέρας Τρίπολης με κάπως αμυντική διάταξη είχε καλύτερα πατήματα στα πρώτα λεπτά και μόλις στο 9ο λεπτό κέρδισε πέναλτι από το μαρκάρισμα του Μιλιάζες πάνω στον Γιαννιώτα. Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανέλαβε ο Ουσέρο, ο οποίος άνοιξε στο σκορ στο 10′ πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Ο ΟΦΗ είχε την ευκαιρία τέσσερα λεπτά αργότερα να φέρει το ματς στα ίσια με τον Πετρόπουλο αλλά το πλασέ του δεν ήταν όπως ήθελε. Στο 19′ ο Μάσα πιάνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ αλλά σώζει πάνω στην γραμμή ο Αντελέγια, το ριμπάουντ ο Ρόλε που κάνει νέα κεφαλιά την οποία απομακρύνει ο Λόρια. Στο 27′ το σουτ του Μπαράλες περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του πορτιέρο του ΟΦΗ, ενώ στο 35′ ο Γιαννιώτας κάνει ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να περνάει ψηλά. Ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει και ο Αστέρας δεν κατάφερε να κάνει το 2-0, έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με αυτό το 1-0, που ήταν δίκαιο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων.

Β’ ημίχρονο:

Το δεύτερο μέρος είχε τέσσερα τέρματα με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση για ωραίο ποδόσφαιρο. Ο ΟΦΗ μπήκε αποφασισμένος να πετύχει το τέρμα της ισοφάρισης και να από εκεί και πέρα ότι ερχόταν. Ο Μιλιάζες στο 53′ μετά από πολύ όμορφη κομπίνα, με απευθείας εκτέλεση φάουλ εκατοστά έξω από την περιοχή φέρνει το ματς στα ίσια. Ωστόσο η χαρά των Κρητών δεν κράτησε πάνω από 5 λεπτά αφού στο 58′ μετά από λάθος της άμυνας του ΟΦΗ ο Μάσα με πλάσε μέσα από την περιοχή βάζει ξανά τον Αστέρα μπροστά. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μουνάφο κάνει την σέντρα και ο Τσοκάνης εντέλώς ανενόχλητος σηκώνεται, πιάνει την κεφαλιά και αφού εκείνη βρήκε στο δοκάρι κατέληξε στα δίχτυα του Λόρια για το 1-3. Στο 76′ ο ΟΦΗ είχε ευκαιρία να μειώσει με την εκτέλεση φάουλ από τον Μιλιάζες με τον Τριποτσέρη να κάνει την κεφαλιά προς τα πίσω αλλα ο Μακρής δεν μπορεί να μπει στην πορεία της μπάλας και να κάνει το 2-3. Στο 87′ ο Αστέρας με τον Μάσα να βγαίνει τετ α τετ χάνει μοναδική ευκαιρία, το σουτ του οποίου αποκρούσει ο Λόρια. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Στάθης βγάζει την σέντρα από δεξιά και ο Μερεμπασβίλι εντελώς αμαρκάριστος με κεφαλιά κάνει το τελικό 2-3.

Που κρίθηκε:

Στην διάθεση του Αστέρα να μην παρατήσει το παιχνίδι μετά την ισοφάριση και στο μη καθαρό μυαλό των παικτών του ΟΦΗ οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την ισοπαλία για πάνω από 5 λεπτά.

 

Παίκτης από χρυσάφι:

Ιδιαίτερα δραστήριος ήταν ο Γιαννιώτας όσο αγωνίστηκε ενώ πολύ καλός και ο Ρόλε ο οποίος έβγαλε την ασίστ στο δεύτερο γκολ του Αστέρα

 

Η σφυρίχτρα:

Σωστό το πέναλτι πάνω στον Γιαννιώτα καθώς ο Μιλιάζες φαίνεται καθαρά πως σπρώχνει τον παίκτη του Αστέρα. Καλή η διαιτησία του Γιάννη Τοπούζη.

Σχετικά άρθρα