Αθώοι οι σχεδιαστές μόδας Dolce&Gabbana για φοροδιαφυγή

27 Οκτωβρίου 2014

Το εφετείο του Μιλάνου είχε καταδικάσει τους δυο παγκοσμίου φήμης μόδιστρους σε φυλάκιση ενάμιση έτους, για φοροδιαφυγή.

Ειδικότερα, η εν λόγω απόφαση του εφετείου επικύρωσε την πρωτόδικη καταδίκη των δύο διάσημων σχεδιαστών, που είχε προκαλέσει σάλο στα ντεφιλέ, αλλά μείωσε την ποινή φυλάκισης κατά δύο μήνες. 

Να σημειωθεί πως, παρά το γεγονός ότι η εισαγγελία ζήτησε από την έδρα να απορρίψει την όλη υπόθεση, η καταδικαστική απόφαση επικυρώθηκε.

Το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας, όμως, αποφάσισε ότι «το εν λόγω αδίκημα δεν υφίσταται», αθωώνοντας, εκτός από τους σχεδιαστές, και τους δυο μάνατζερ Κριστίνα Ρουέλα και Τζουζέπε Μινόνι.

Το εφετείο της ιταλικής συμπρωτεύουσας είχε αποφανθεί ότι η φοροδιαφυγή είχε σχεδιαστεί και πραγματοποιηθεί χάρη στην δημιουργία της εταιρίας Gado, στο Λουξεμβούργο, χώρο στην οποία υπάρχει ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς.

Σύμφωνα με τις πρώτες ερμηνείες της απόφασης του ιταλικού Αρείου Πάγου, η αθώωση των κατηγορουμένων αποδεικνύει έμμεσα ότι η Gado δεν ήταν εικονική εταιρεία, αλλά είχε λόγο ύπαρξης και συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Το εφετείο του Μιλάνου, αντίθετα, τον περασμένο Απρίλιο είχε θεωρήσει ότι οι δυο μόδιστροι απέκρυψαν από το ιταλικό φορολογικό σύστημα, εισπράξεις διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ, χάρη στην δημιουργία της εταιρείας, με έδρα το Λουξεμβούργο. Όπως και να 'χει όμως τέλος όλα καλά για τους διάσημους σχεδιαστές Dolce &Gabbana


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...