«Αρρώστησα από τον κορωνοϊό. Πώς θα ξεπεράσω τον φόβο μου να βγω έξω;»

Νόσησα με κορωνοϊό αλλά κατάφερα να γίνω καλά. Ούτε εγώ δεν το πιστεύω. Όμως, φοβάμαι να βγω έξω. Όχι για εμένα γιατί εξάλλου μεγάλη είμαι, σιγά… Αλλά για τους άλλους.

Ανέκαθεν ήμουν ευαίσθητη με τους πνεύμονές μου και πάντα αρρώσταινα, πόσο μάλλον τώρα αλλά φοβάμαι μήπως τους κολλήσω… Και πώς το αντιμετωπίζω; Μένω σπίτι!

Ούτε στους δικούς μου μιλάω

Ούτε στους δικούς μου μιλάω γιατί και μόνο αυτό, μου προκαλεί θλίψη και θέλω να κλάψω που δεν τους βλέπω.

Φροντίζω να παραγγέλνω και να μου τα φέρνουν έξω από την πόρτα μου ώστε να μην έχω ούτε με αυτούς επαφή… Πώς θα γίνω πιο κοινωνική; Γιατί κοινωνική εντελώς αποκλείεται…

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Ειρήνη Χατζησωτηράκη

Καλησπέρα σας και περαστικά! Καταλαβαίνω ότι περάσατε μια δύσκολη περίοδο και σε σωματικό επίπεδο και σε ψυχικό, το θέμα όμως είναι ότι τώρα είστε καλά και υγιής!

Μπορώ να καταλάβω τον φόβο σας μήπως κολλήσετε κάποιον αλλά φαντάζομαι ότι είναι άδικο για εσάς να μην εκφράζετε τα συναισθήματα σας ακόμα και στους πιο κοντινούς σας ανθρώπους.

Χρειάζεται να προσέξετε την ψυχική σας υγεία

Από αυτά που λέτε, τηρείτε τα μέτρα προστασίας τόσο για εσάς όσο και για τους ανθρώπους που «συναναστρέφεστε», οπότε το τυπικό κομμάτι το έχετε καλύψει.

Χρειάζεται όμως να δώσετε σημασία και στην ψυχική σας υγεία. Μιλήστε με τους δικούς σας ανθρώπους για όλα αυτά που νιώθετε ή για όλα αυτά που σκέφτεστε! Όταν εκφράζουμε αυτά που νιώθουμε, παίρνουμε και κάποια απόσταση από αυτά και βλέπω τα πράγματα από τη μεριά του παρατηρητή για λίγο.

Εάν σας είναι δύσκολο αυτό, απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό για να μπορέσετε να δώσετε χώρο σε όλα αυτά που βιώνετε και σε όλα αυτά που σας δυσκολεύουν.

Ειρήνη Χατζησωτηράκη
Ψυχολόγος – Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια
Σύμβουλος γάμου – οικογένειας

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Είσαι συνέχεια σπίτι μα νιώθεις κουρασμένος; 3+2 τρόποι για να νικήσεις τη σωματική κόπωση στη καραντίνα!

«Νιώθω θλίψη κάθε μέρα που ξυπνάω… Πώς μπορώ να με βοηθήσω;»

Μπορείτε να δείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τον κορωνοϊό, πατώντας εδώ.

Σχετικά άρθρα