«Δεν αρκεί η προπαγάνδα για να φτιάξεις ομάδα»

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Ολυμπιακού και τη νίκη επί του Παναθηναϊκού λίγες ημέρες μετά από την υπερπροσπάθεια κόντρα στην Γιουβέντους δήλωσε ο Κώστας Καραπαπάς. Ο διευθυντής επικοινωνίας της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ μίλησε για την ατμόσφαιρα στο “Γ. Καραϊσκάκης”, την φιλοξενία που έτυχε η αποστολή του Παναθηναϊκού αλλά και για τα παράπονα των “Πράσινων” για τη διαιτησία του ντέρμπι.

Οι δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό “novaσπορ”:

«Για το χθεσινό θέση του Ολυμπιακού νομίζω εκφράζεται απόλυτα από αυτά που είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο κύριος Μίτσελ στην Συνέντευξη Τύπου. Στο παιχνίδι υπήρχαν δυο θεατές. Ο προπονητής, ο ίδιος ο κύριος Μίτσελ που δε χρειάστηκε να κάνει το παραμικρό αφού ήταν σαφές το πως θα παίξει ο αντίπαλος και το τι θα προσπαθήσει να κάνει και ο Ρομπέρτο που δε χρειάστηκε να βοηθήσει καθόλου την ομάδα μας. Αυτό νομίζω τα λέει όλα… Ο Παναθηναϊκός ήρθε και έπαιξε μαζική άμυνα για να πάρει την ισοπαλία και τελικά έχασε από τον κουρασμένο λόγω της υπερπροσπάθειας με τη Γιουβέντους Ολυμπιακό που ήταν καλύτερος και είχε τις ευκαιρίες να πετύχει κι άλλα γκολ. Αυτή είναι η αλήθεια του ματς».

Για τις διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού: «Είναι ίσως η πρώτη φορά στην ιστορία που μια ομάδα που δεν έχει κάνει ούτε φάση διαμαρτύρεται για τις διαιτητικές αποφάσεις. Σε ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό λάθος του διαιτητή αλλά παρόλα αυτά για να κρύψουν και πάλι την αποτυχία τους φαντάζονται διαιτητικές αδικίες. Έχουμε φτάσει στο κωμικό σημείο να μιλάμε για μια φάση που ο Πέτριτς κάνει πάσα με το χέρι ή όχι και δεν ξέρουμε καν αν αυτός στον οποίο πηγαίνει η μπάλα ο Ατζαγκούν θα απειλήσει για γκολ. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα».

Για την ατμόσφαιρα: «Η διοίκηση της ομάδας είχε ζητήσει να είναι ατμόσφαιρα Champions League και ήταν. Και στα αποδυτήρια και παντού. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα ο κύριος Σωπήλης, αντιπρόεδρος της ομάδας του Παναθηναϊκού, μας έδωσαν συγχαρητήρια για τη φιλοξενία και όλα κύλησαν ομαλά».

Για την στάση του Γιάννη Αναστασίου: «Ο κύριος Αναστασίου δυστυχώς έχει μπει στη λογική των διοικούντων της ομάδας του. Έβριζε χυδαία τους διαιτητές και αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά το φύλλο αγώνα και στο τέλος έδωσε το σόου που του είπαν να δώσει στην Συνέντευξη Τύπου. Βέβαια, στα αποδυτήρια, εκεί που δεν ήταν οι κάμερες έδωσε συγχαρητήρια στον Μίτσελ».

Για τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος μετά το ματς: «Δυστυχώς η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει. Αρχικά προσπάθησαν να δυναμιτίσουν το κλίμα. Πήγαν είκοσι πιτσιρικάδες και έκαναν μια πλάκα έξω από το ΣΚΑΙ, από αυτές που κάναμε τα παλιά χρόνια διαρκώς και το κανάλι του Αλαφούζου το παρουσίασε ως τρομακτική απειλή για τον ίδιο τον Αλαφούζο και τον ΣΚΑΪ. Τελικά ο κύριος αυτός ήρθε στο γήπεδο είδε την ομάδα του να χάνει και μετά για να αποπροσανατολίσει και πάλι τον κόσμο έκανε την παραληρηματική του επίθεση κατά πάντων. Φταίει η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά ποτέ δε φταίει αυτός. Ο κύριος Αλαφούζος προκαλεί εδώ και μέρες με τα παραληρήματα του αμφισβητώντας τους τίτλους του Ολυμπιακού, μιλώντας χθες για μπαμπεσιές και άλλες τέτοιες ακρότητες που πλέον ξεφεύγουν από τη γραφικότητα και φτάνουν στην πρόκληση. Να δούμε ως πότε θα τον ανέχονται. Να δικάζει τηλεοπτικά, να προαναγγέλλει διώξεις και να εκθέτει με αυτό τον τρόπο ανεπανόρθωτα την εισαγγελία, να καταγγέλλει χωρίς στοιχεία και να προσβάλει τους ανθρώπους. Κάποια στιγμή πρέπει να ξανασχοληθεί σοβαρά μαζί του η Δικαιοσύνη. Για να φτιάξεις ομάδα στο ποδόσφαιρο πάντως, δεν αρκεί η προπαγάνδα. Θέλει και επενδύσεις».

Για την στάση των ΜΜΕ: «Δυστυχώς υπάρχουν κάποια ΜΜΕ στρατευμένα κατά του Ολυμπιακού. Και κάποια άλλα με το μανδύα του αντικειμενικού κάνουν χυδαίο πόλεμο στην ομάδα μας. Ευτυχώς ζούμε στην εποχή που κανένα gazzetta, και το παράδειγμα δεν είναι καθόλου τυχαίο, δεν μπορεί να ξεγελάσει τον φίλαθλο του Ολυμπιακού. Και πρέπει και οι φίλαθλοι μας να προβληματιστούν σχετικά με κάτι ακόμα. Με αυτές τις ιστοσελίδες που συνδέονται άμεσα με στοιχηματικές εταιρίες. Με ιστοσελίδες που δεν είναι ειδησεογραφικές αλλά ουσιαστικά μια πύλη για να περνάνε οι πελάτες στο στοίχημα των εταιριών αυτών. Να ξέρουν οι φίλαθλοι μας, ότι κάθε ευρώ που δίνουν σε αυτές τις σελίδες είναι ευρώ που τρέφει την προπαγάνδα κατά του Ολυμπιακού».

Για τους φιλάθλους που άναψαν καπνογόνα και έκοψαν τον ρυθμό της ομάδας: «Εμείς βλέπουμε από αλλού το παιχνίδι και πιο ήρεμοι, ο δεκαεπτάχρονος πιτσιρικάς που βράζει το αίμα του είναι αλλιώς. Ανάβει ένα καπνογόνο και… Μακάρι να μη συμβαίνει αυτό, να μην κόβουν δηλαδή το ρυθμό της ομάδας οι οπαδοί, αλλά αυτό συμβαίνει παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα».

Για τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Συναντάμε διαρκώς τα μεγάλα κλαμπ και παίρνουμε τεχνογνωσία, ανταλλάσσουμε απόψεις. Το μεγαλείο του Ολυμπιακού αντανακλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ότι ο Ολυμπιακός συμμετέχει σε υψηλό επίπεδο και αγωνιστικά αλλά και στα φόρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι κάτι που κάνει καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως κάνει καλό σε εμάς να καταλαβαίνουμε πόσο έχει μεγαλώσει η ομάδα μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Σχετικά άρθρα