Φυλακή πέντε μήνες για τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου

27 Οκτωβρίου 2014

Το κατώφλι των φυλακών θα περάσει ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και πρώην υπουργός Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ο οποίος καταδικάστηκε από το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας σε ποινή πέντε μηνών άμεσης φυλάκισης. Η ποινή επιβλήθηκε για φορολογικά αδικήματα, ενώ στην εταιρεία του A.C. Christodoulou Consultants Ltd καταλογίστηκε πρόστιμο 13.500 ευρώ.

Ο κ. Χριστοδούλου καταδικάστηκε επειδή δεν δήλωνε ως εισοδήματα , επί σειρά ετών, το 1 εκατ. ευρώ που έλαβε η εταιρεία A.C. Christodoulou Consultants από ναυτιλιακή εταιρεία.

Η επαρχιακή δικαστής Λευκωσίας  χαρακτήρισε «ιδιαιτέρως σοβαρά τα αδικήματα», τα οποία όπως είπε «ενέχουν το στοιχείο του δόλου και της καταδολίευσης και έγιναν προσχεδιασμένα». Θεωρεί, μάλιστα, αυτονόητο ότι ο κατηγορούμενος γνώριζε τη σημασία τού να υποβάλει ορθή φορολογική δήλωση για το 1 εκατ. της Focus, καθώς είναι πρόσωπο με γνώσεις νομικές, ενώ διετέλεσε και υπουργός Οικονομικών.

Οι ποινές, υπογράμμισε το δικαστήριο, θα πρέπει να αντανακλούν τη σοβαρότητα των αδικημάτων και γι’ αυτό και ο νομοθέτης προέβλεψε ποινή φυλάκισης μέχρι και πέντε χρόνια.

Από τα γεγονότα προκύπτει, κατέληξε στην απόφασή της δικαστού, ότι «στο μυαλό του κατηγορούμενου υπήρξε πρόθεση καταδολίευσης». Επίσης, τονίζεται ότι η ποινή του «είναι μήνυμα προς τρίτους ότι και τα δικά τους αδικήματα θα τύχουν της ίδιας μεταχείρισης».

Λίγο αργότερα με πόνους στο στήθος ο κ.Χριστοδούλου μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσία για να τον εξετάσουν οι γιατροί.

 http://www.paraskhnio.gr/ 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...