Μαρκόπουλος: «Από τις ισχυρότερες της Ευρώπης η Λοκομοτίβ»

Ως μια από τις ισχυρότερες ομάδες του Eurocup και της Ευρώπης συνολικά χαρακτήρισε ο Σούλης Μαρκόπουλος την αυριανή (28/10, 7 μ.μ., Novasports 3) αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Κράσνονταρ, Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Εκτός από την δυναμικότητα του αντιπάλου ο προπονητής του «Δικέφαλου» προβληματίζεται και για την κατάσταση του Τζέικ Όντουμ, που τραυματίστηκε στο προηγούμενο ευρωπαϊκό ματς κόντρα στην Ζιέλονα Γκούρα. Ο Αμερικανός γκαρντ ταξίδεψε στην Ρωσία με την υπόλοιπη αποστολή, αλλά η συμμετοχή του είναι αμφίβολη, καθώς έχει… χάσει έδαφος.

«Είμαστε στη Ρωσία για το πιο δύσκολο παιχνίδι του ομίλου, απέναντι σε μία από τις πιο ισχυρές ομάδες της διοργάνωσης, αλλά θα έλεγα και όλης της Ευρώπης», δήλωσε ο Μαρκόπουλος και εξήγησε: «Η Λοκομοτίβ έχει ένα πολύ ποιοτικό και πλήρες ρόστερ, είναι ξεκάθαρα ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα και μάλιστα υψηλού επιπέδου και το έργο μας θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε από την αρχή του αγώνα, να διατηρήσουμε την συγκέντρωσή μας στο παιχνίδι και σε αυτά που έχουμε πει ότι πρέπει να κάνουμε στο γήπεδο, για να μην βγούμε εκτός ρυθμού και να μην επιτρέψουμε στο αντίπαλο να κάνει το δικό του παιχνίδι».

«Ένα επιπρόσθετο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η κατάσταση του Όντουμ, ο οποίος ουσιαστικά δεν αγωνίστηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας και σίγουρα δεν είναι ακόμη απόλυτα έτοιμος», επισήμανε ο κόουτς του ΠΑΟΚ και τόνισε: «Θα μπορούμε στο γήπεδο για το καλύτερο, γνωρίζοντας τις μεγάλες δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μείνουμε ως το τέλος στο παιχνίδι, ώστε να έχουμε την δυνατότητα να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Η διοργάνωση είναι υψηλού επιπέδου, το αντιλαμβανόμαστε κάθε φορά όλο και περισσότερο και για να μπορέσεις να διατηρηθείς ψηλά πρέπει πάντα να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο Eurocup και φέτος, κι εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να ευχαριστιόμαστε κάθε παιχνίδι, γνωρίζοντας όμως ότι το επίπεδο είναι πολύ υψηλό», σχολίασε ο Χρήστος Σαλούστρος, ο 24χρόνος φόργουορντ του «Δικέφαλου» και υπογράμμισε πως: «Η Λοκομοτίβ είναι χωρίς αμφιβολία η ισχυρότερη ομάδα του ομίλου, πιστεύω ότι είναι η καλύτερη ομάδα στη διοργάνωση, οπότε αναπόφευκτα αυτό θα είναι και το πιο δύσκολο παιχνίδι για μας. Ειδικά σε ένα τέτοιο παιχνίδι τα λάθη δεν συγχωρούνται, οπότε πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον αντίπαλο να βρει και να επιβάλει στο παιχνίδι τον ρυθμό του, γιατί αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στην εξέλιξη του αγώνα. Είμαστε ομάδα που δίνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και σε αυτό το παιχνίδι».

Σχετικά άρθρα