Κάτσε: «Με αυτή τη φιλοσοφία δεν έχουμε πρόβλημα»

Ο Εργκούς Κάτσε μίλησε για το εξαιρετικό και ομαδικό κλίμα που επικρατεί στον ΠΑΟΚ που είναι η βασική αιτία που τον έφερε στην πρώτη θέση της Σούπερλιγκ.  

Ο Αλβανός χαφ του «Δικεφάλου του Βορρά», ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, τόνισε ότι εκείνο που μετράει είναι η ομάδα να λειτουργεί ως σύνολο και δεν έχει σημασία αν στο ρόστερ υπάρχουν μεγάλα ονόματα. 


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής άσος στη SportDay 

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τέσσερα γκολ, αλλά μπορούσε να βάλει περισσότερα στον αγώνα με τη Βέροια. 

«Οντως αυτό ισχύει… Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, μετά την ήττα στο Γιουρόπα Λιγκ από τη Φιορεντίνα . Επρεπε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στη Βέροια, μια κι όταν είσαι μεγάλη ομάδα, δύο ήττες στη σειρά δεν χωράνε». 

Πώς σχολιάζεις τον φετινό καταιγιστικό ΠΑΟΚ; 

«Φέτος παίζουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο κι όλα τα παιδιά δίνουν τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι σημαντικό για μια ομάδα. Με αυτή τη φιλοσοφία δεν θα έχουμε πρόβλημα, όποιον αντίπαλο κι αν βρούμε απέναντί μας». 

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει τα «βαριά ονόματα» φέτος, όπως διέθετε πέρυσι, αλλά παίζει καλύτερα… Πώς το σχολιάζεις αυτό; 

«Δεν παίζουν ρόλο μόνο τα μεγάλα ονόματα. Αν είσαι σαν μια γροθιά, αν λειτουργείς σε όλα ως ομάδα, αυτά αποτελούν πιο σημαντικά χαρακτηριστικά σε σχέση με αυτό που με ρωτήσατε». 

Η ομάδα σου συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, στο πρωτάθλημα. Για πού το… πάει; 

«Είναι νωρίς ακόμη για να απαντήσουμε σε αυτό. Εχουμε πολύ δρόμο, πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά προκειμένου να κρατήσουμε την ομάδα ψηλά». 

Τελικά αντέχετε στην πίεση των συνεχόμενων παιχνιδιών σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ; 

«Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο το πρόγραμμα, με αγώνες Κυριακή, Τετάρτη ή Πέμπτη, όμως αυτό είναι και δεν αλλάζει. Γι’ αυτό κι εμείς είναι αναγκαίο να παίζουμε καλά, για να κερδίζουμε και να υλοποιήσουμε στο τέλος τους στόχους που θέσαμε ως ομάδα». 

Εργκούς, τελικά ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό με το υπάρχον ρόστερ; 

«Μπορούμε να το κάνουμε αυτό και το αποδεικνύουμε με τα αποτελέσματα. Ομως πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα». 

Πώς σχολιάζεις το παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα και πάλι στην έδρα σας; 

«Πάμε για τη νίκη και μόνο για τη νίκη… Μετά την ήττα από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς δεν έχουμε περιθώρια άλλης βαθμολογικής απώλειας για τον συγκεκριμένο θεσμό». 

Πέτυχες την Κυριακή το δεύτερο γκολ σου στο πρωτάθλημα, ύστερα από εκείνο εναντίον του Ατρομήτου. Τέτοια γκολ ανεβάζουν την αυτοπεποίθησή σου; 

«Είμαι χαρούμενος για το γκολ, όμως είμαι ακόμη πιο χαρούμενος που η ομάδα μου κερδίζει, παρουσιάζοντας κι αυτό το αγωνιστικό πρόσωπο». 

Εχεις «δέσει» καλά στο κέντρο με τον Φάνη Τζανδάρη. Ακόμη ένα παιδί από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ… 

«Είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Βέβαια πέρα από εμάς ή κάποιους άλλους παίκτες που προβιβάστηκαν στην πρώτη ομάδα, υπάρχουν κι άλλα παιδιά που θα έρθουν από τις ακαδημίες. Ομως για να αντέξεις στην πίεση μιας τόσο μεγάλης ομάδας, είναι αναγκαίο να δουλεύεις πολύ».

Σχετικά άρθρα