Μπρουσκέτες με ζεστή σαλάτα, ξερά σύκα και μπέικον

28 Οκτωβρίου 2014

Οι τραγανές μπρουσκέτες συνδυάζονται τέλεια με ένα ζεστό πιάτο αλλά οι συγκεκριμένες μόνες τους με το σαλατικό τους, συνθέτουν ένα καλό μεσημεριανό, έτοιμο σε μόλις 15΄! 

Υλικά
  • 4 ξερά σύκα κομμένα στα 4 
  • 60 ml κόκκινο κρασί
  • 3 κουτ. σούπας λάδι
  • 60 γρ. μπέικον σε καρέ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 200 γρ. φύλλα σπανακιού (έτοιμο καθαρισμένο - σε σακούλες στα σούπερ μάρκετ)
  • 2 μεγάλες φέτες ψωμί, φρυγανισμένες
Μερίδες 2
Προετοιμασία 13΄ Μαγείρεμα 2΄

ΔιαδικασίαΜουλιάζουμε τα ξερά σύκα στο κρασί. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι τη 1 κουτ. σούπας λάδι και σοτάρουμε το μπέικον, μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού,το υπόλοιπο λάδι και το σπανάκι. Ανακατεύουμε ίσα να λαδωθεί το σπανάκι και να μαραθεί λίγο. Στραγγίζουμε τα σύκα και τα ανακατεύουμε με το μείγμα του τηγανιού. Απλώνουμε τη σαλάτα πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμί και σερβίρουμε. 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ