Ο Μόσλεϊ προειδοποιεί και για άλλες «Marussia»

Ακόμα τρεις ομάδες βρίσκονται στο… χείλος του γκρεμού σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της FIA που συνεχίζει να βρωντοφωνάζει για έλεγχο των εξόδων των ομάδων. Ο Μαξ Μόσλεϊ φωτογράφισε τις Lotus, Force India και Sauber ως εκείνες τις ομάδες που είναι κοντά στο να… βαρέσουν κανόνι.

«Το πρόβλημα είναι ότι οι μεγάλες ομάδες έχουν πολλά περισσότερα χρήματα από ομάδες σαν τις Caterham και Marussia. Δεν είναι δίκαιος ανταγωνισμός πλέον. Στο τέλος θα φύγουν από την F1 και δεν θα είναι οι τελευταίες ομάδες. Το σπορ πρέπει να μοιράσει τα χρήματα ισόποσα και στη συνέχεια οι ομάδες να προσπαθήσουν να πάρουν όσο μεγαλύτερες χορηγίες μπορούν. Μία ομάδα σαν τη Ferrari πάντα θα έχει μεγαλύτερες χορηγίες από την Marussia. Όμως αν όλοι έπαιρναν τα ίδια χρήματα από το σπορ, τότε θα υπήρχε μια ισορροπία. Ειδικά αν υπάρχει ένα όριο ώστε όλοι να μπορούν να ξοδέψουν τα ίδια χρήματα.»

Ο Mόσλεϊ συνέχισε λέγοντας πως είναι υπέρ των νέων κινητήρων αλλά θα πρέπει να μπει ένα όριο στα χρήματα που ξοδεύουν οι μεγάλοι κατασκευαστές για την εξέλιξή τους. Οι νέοι κινητήρες υπολογίζεται ότι κοστίζουν περίπου 22 εκατ. ευρώ στις πελατειακές ομάδες, κι αυτό είναι πολύ μεγάλο νούμερο για τους μικρούς του grid.

«Είμαι υπέρ των  υβριδικών κινητήρων. Το λάθος όμως είναι ότι δεν είπαν στους μεγάλους κατασκευαστές πως δεν μπορούν να ξοδέψουν όσα χρήματα θέλουν αλλά ότι υπάρχει όριο. Για παράδειγμα 4-5 εκατομμύρια αντί για 25 που ξοδεύουν τώρα.»

 

Σχετικά άρθρα