Τα πήραν… όλα Κριστιάνο και Ρεάλ (video&pics)

Λάμψη… «βασίλισσας» είχε το γκαλά της BBVA για τους καλύτερους της περσινής σεζόν, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την Ρεάλ Μαδρίτης να… σαρώνουν τις κούπες! Ο Πορτογάλος άσος πήρε βραβείο και για μια απ’ τις γκολάρες του, καλύτερος τεχνικός αναδείχθηκε ο Ντιέγκο Σιμεόνε, για όσα πέτυχε με την Ατλέτικο Μαδρίτης, σηκώνοντας το πρωτάθλημα!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε… χατ-τρικ στα βραβεία, κλέβοντας λίγη και από την λάμψη που του προσέφερε δίπλα του η σύντροφός του, Ίρινα Σάικ.
Ο διεθνής αστέρας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, καθώς σημείωσε 31 γκολ σε 30 εμφανίσεις και άφησε πίσω του, τους Ντιέγκο Κόστα (27 γκολ σε 35 συμμετοχές) και Κάρλος Βέλα (16 γκολ σε 37 εμφανίσεις).  
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε το βραβείο του καλύτερου παίκτη πέρσι, ενώ σήκωσε… κούπα και για το καλύτερο γκολ της χρονιάς! Ήταν αυτό που πέτυχε με απίστευτο ψαλιδάκι με την Βαλένθια στις καθυστερήσεις.

Για λογαριασμό της «βασίλίσσας» ο Λούκα Μόντριτς ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος κεντρικός μέσος, ο Σέρχιο Ράμος ο καλύτερος στην άμυνα (αφόντας πίσω του τους Φελίπε Λουίς και Μιράντα της Ατλέτικο). Ο νυν τερματοφύλακας των Μαδριλένων, Κέιλορ Νάβας αναδείχθηκε καλύτερος πορτιέρο, επειδή κράτησε 16 φορές ανέπαφη την εστία της Λεβάντε, νικώντας τους Κουρτουά-Καμπαγέρο.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε, που ήταν ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας της Ατλέτικο Μαδρίτης να κατακτήσει τον τίτλο, κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου προπονητή της σεζόν 2013-14, με τους Βαλβέρδε (Μπιλμπάο) και Χέμες (Βαγεκάνο) να μένουν πίσω του.

Από πλευράς Μπαρτσελόνα σε ατομικό επίπεδο ο Ινιέστα αναδείχθηκε κορυφαίος μεσοεπιθετικός της περσινής λίγκας. Ο Ιβάν Ράκιτιτς, που ανήκει στους «μπλαουγκράνα», τιμήθηκε για το ήθος του (βραβείο Fair Play), παίζοντας με την Σεβίλλη, ενώ και ο Ραφίνια πήρε το «τρόπαιο» του καλύτερου προτοεμφανιζόμενου, παίζοντας δανεικός πέρυσι στην Θέλτα από την Μπαρτσελόνα…

Έπαινοι δόθηκαν σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Εϊμπάρ, ως πρωταθλήτριες σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία της χώρας αντίστοιχα.

Ο Κάρλος Μπάκα της Σεβίλλης με 14 γκολ αναδείχθηκε κορυφαίος Λατινοαμερικάνος (ξεπερνώντας τους Ντι Μαρία, Νεϊμάρ), ενώ ο Ιμπραΐμ της Γρανάδα, ξεχώρισε από τους Αφρικανούς.

Η εκδήλωση ήταν πραγματικά φαντασμαγορική, και έξτρα λάμψη έδωσαν και οι γυναίκες των παικτών…

Σχετικά άρθρα