Μπατίστα: «Να νικήσουμε Φενέρ και Ζοτς»

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το βράδυ της Πέμπτης (30/10, 21:30) τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Εστέμπαν Μπατίστα παραδέχθηκε ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες.

Ο Ουρουγουανός σέντερ εξηγεί ακόμη ότι λατρεύει την Αθήνα και μοιράζεται την εμπειρία της συνάντησης με τον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ.

Διαβάστε το blog του στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης:

“Καλησπέρα σας από την Αθήνα.

Έχουμε ήδη δώσει δυο παιχνίδια στην Euroleague 2014-15 και το ρεκόρ μας είναι 50%. Ξεκινήσαμε με νίκη τις υποχρεώσεις μας στην πρεμιέρα, κόντρα στην Τουρόφ. Είναι νέα ομάδα στη διοργάνωση όμως όλοι μας διαπιστώσαμε ότι έχουν την ποιότητα σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, διεκδικώντας τη νίκη ως το τέλος. Η Τουρόφ είναι πραγματικά μια πολύ καλή ομάδα. Σε προσωπικό επίπεδο, ήταν σπουδαίο συναίσθημα και, συγχρόνως, πολύ συναισθηματική στιγμή η επιστροφή στην κορυφαία διοργάνωση και στο πιο υψηλό επίπεδο! Βέβαια, το πιο σημαντικό είναι η ομάδα. Είμαι χαρούμενος επειδή δουλέψαμε σκληρά σε ομαδικό επίπεδο και ξεκινήσαμε με το δεξί τις υποχρεώσεις μας στην Euroleague 2014-15.

Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε στο Μόναχο, απέναντι στην Μπάγερν. Έπαιξαν δυνατά, πέτυχαν κάποια πολύ μεγάλα σουτ και κέρδισαν. Φυσικά, δεν μας αρέσει να χάνουμε και δεν μας ικανοποιεί αυτή η κατάσταση όμως πρέπει να συνεχίσουμε. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε περισσότερο στις επόμενες προπονήσεις. Κατά τη διάρκεια της καθημερινής προετοιμασίας χτίζουμε χαρακτήρα ως ομάδα. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό καθώς εκπροσωπούμε ένα γιγαντιαίο κλαμπ!

Όσον αφορά το Μόναχο, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάτι πολύ ξεχωριστό. Ήταν σπουδαίο το ότι βρέθηκα και φωτογραφήθηκα με τον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, ένα παγκόσμιο πρωταθλητή! ΟΚ, είμαι μπασκετμπολίστας όμως ποτέ δεν ξεχνώ ότι προέρχομαι από την Ουρουγουάη. Στην πατρίδα μου, όλοι αγαπούν το ποδόσφαιρο. Το ίδιο κι εγώ. Για μένα, λοιπόν, ήταν μια σπουδαία εμπειρία. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και χάρηκα πολύ όταν έμαθα ότι είναι μεγάλος φαν του μπάσκετ. Είμαι ικανοποιημένος αφού είχα την ευκαιρία να συναντήσω αυτή την προσωπικότητα! Θα ήμουν όμως πιο χαρούμενος αν κερδίζαμε και το παιχνίδι.

Πλέον έχουμε μπροστά μας έναν πολύ σημαντικό αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Ξέρω ότι είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι για τους φίλους του Παναθηναϊκού και τον οργανισμό, ειδικά αν σκεφτούμε τον δυνατό σύνδεσμο μεταξύ των φιλάθλων, της ομάδας και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Έπαιξα κόντρα στον Παναθηναϊκό του κόουτς Ομπράντοβιτς ως παίκτης της Λαμποράλ Κούτσα υπό τις οδηγίες του… Ντούσκο Ιβάνοβιτς! Απίστευτη σύμπτωση, δεν νομίζετε;

Όλοι μας ξέρουμε ότι είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, όμως εκτός παρκέ. Κατά τη διάρκεια των 40 λεπτών του αγώνα, όλοι θέλουν να κερδίσουν. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, όπως κι ο κόουτς Ομπράντοβιτς θα προσπαθήσει να κάνει τα πάντα για την ομάδα του ώστε να νικήσει. Επομένως, πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να παίξουμε δυνατά, να είμαστε συγκεντρωμένοι, να παλέψουμε για κάθε ριμπάουντ και να κάνουμε τους φιλάθλους μας χαρούμενους και περήφανους.

Τέλος, θέλω να σας πω ότι αισθάνομαι σαν Αθηναίος! Είναι μια πολύ ωραία πόλη κι έχω ήδη κάνει κάποιους φίλους. Υπόσχομαι να ποστάρω περισσότερες λεπτομέρειες στο επόμενό μας ραντεβού καθώς αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ απασχολημένη μετά την επιστροφή από το Μόναχο, τις προπονήσεις στο ΟΑΚΑ και το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Τα ξαναλέμε σύντομα!”.

Σχετικά άρθρα