Έκαναν… σεφτέ Ηρακλής και Παναχαϊκή

Την πρώτη νίκη τους στο φετινό θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισαν Ηρακλής και Παναχαϊκή . Ο “Γηραιός” δραπέτευσε από την έδρα του Εθνικού Σερρών με σκορ 2-1 ενώ οι Πατρινοί επικράτησαν με 2-0 του Φωστήρα στον Ταύρο στις αναμετρήσεις για την 2η αγωνιστική των ομίλων.

Ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ μόλις στο 6′ με τον Κυριακίδη και στο 22′ πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Πασά έπειτα από προσπάθεια του Αγγελούδη. Το δεύτερο ημίχρονο στις Σέρρες ξεκίνησε με την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου να χάνει τεράστια ευκαιρία για το 3-0 όμως οι αμυντικοί του Εθνικού έσωσαν πάνω στη γραμμή μετά από το πλασέ του Αγγελούδη.

Το ματς “άναψε” στο 55′ όταν οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Τσουβαλτσίδη και… πήρε φωτιά στο 69′ όταν ο Ηρακλής έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μπαρτολίνι με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Εθνικός πίεσε για την ισοφάριση όμως στο 81′ ο Κουκόλης αντίκρισε και αυτός την κόκκινη κάρτα και οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το προβάδισμά τους μέχρι και τελευταίο στοίχημα.

Την πρώτη νίκη της στο Κύπελλο κατέκτησε και η Παναχαϊκή. Η ομάδα της Πάτρας άνοιξε το σκορ κόντρα στον Φωστήρα στο 36′ με τον Μαρουκάκη, φάση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων καθώς ο επιθετικός χρησιμοποίησε ξεκάθαρα το χέρι του για να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο καθώς αποβλήθηκε ο Αναστασόπουλος με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φωστήρας κυνήγησε την ισοφάριση και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 58′ με τον Ποτουρίδη. Όμως, στο 64′ η Παναχαϊκή έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση από τα δεξιά με τον Στεργίδη, ο οποίος έστρωσε στον Πατινιώτη που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα για το 2-0. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι Πατρινοί διαφύλαξαν το υπέρ τους σκορ και έφυγαν με το “διπλό” από τον Ταύρο.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο
Φωστήρας-Παναχαϊκή 0-2
Ολυμπιακός-Πανιώνιος (29/10, 19:30)

Η βαθμολογία
1. Ολυμπιακός 3
2. Παναχαϊκή 3
3. Φωστήρας 1
4. Πανιώνιος 1

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο
Εθνικός Σερρών-Ηρακλής 1-2
Λεβαδειακός-Πλατανιάς (29/10, 15:00)

Η βαθμολογία
1. Ηρακλής 4
2. Πλατανιάς 3
3. Λεβαδειακός 1
4. Εθνικός Σερρών 0

Σχετικά άρθρα