“Βάρεσε” στα …Ψαχνά!

 Σημαντικό βήμα πρόκρισης στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε η ΑΕΚ η οποία επικράτησε με 3-0 του Ηρακλή Ψαχνών στο «Σπύρος Λούης». Η «Ένωση» δεν δυσκολεύτηκε καθόλου κόντρα στην ομάδα της Εύβοιας. Δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες, σκόραρε τρεις φορές (με τους Κορδέρο, Μάνταλο και Μπακάκη), είχε δύο δοκάρια (με τους Σαρρή και Ζόριτς), ενώ έχασε και ένα πέναλτι (με τον Μπαρμπόσα)!

Πλέον το αποτέλεσμα του αγώνα ΑτρόμητοςΠανθρακικός που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στο Περιστέρι θα καθορίσει πολλά αναφορικά με το ποιες ομάδες θα πάρουν το εισιτήριο της επόμενης φάσης και το κατά πόσο «καυτός» θα είναι ο αγώνας της 3ης αγωνιστικής ανάμεσα στην ΑΕΚ με τον Ατρόμητο στις 7 Ιανουαρίου του νέου χρόνου…

Η μάχη των πάγκων

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε την ΑΕΚ με το δεδομένο 4-2-3-1. Πραγματοποίησε ωστόσο αρκετές αλλαγές σε ότι αφορά τα πρόσωπα προκειμένου να δώσει χρόνο συμμετοχής σε «κιτρινόμαυρους» που ήταν… σε κατάσταση αναμονής.
Από την άλλη ο Γιώργος Κούτσης «κατέβασε» τον Ηρακλή Ψαχνών με 4-4-2, αλλά ξεκάθαρους αμυντικούς προσανατολισμούς, αφού η ομάδα του αμυνόταν όλη πίσω από το ημικύκλιο της σέντρας και έψαχνε τις αντεπιθέσεις.

Α’ ημίχρονο: Οι «κιτρινόμαυροι» από πολύ νωρίς πήραν τα ηνία του αγώνα και έδειξαν ότι αυτοί θα είναι το απόλυτο αφεντικό. Δεν κινδύνεψαν σε καμία περίπτωση και έχοντας την μπάλα στα πόδια τους με… κατοχικά ποσοστά (το πρώτο μέρος έληξε με το εντυπωσιακό 71%), έκαναν αυτό που ήθελαν και έπρεπε.
Οι παίκτες του Δέλλα επιχείρησαν με κάθε τρόπο να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων που περίμεναν την ΑΕΚ ουσιαστικά το 1/3 του γηπέδου. Ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις -7 τον αριθμό- στάθηκαν άτυχοι, αφού ο Μανιάτης έβρισκε τρόπο να κρατά απαραβίαστη την εστία του.
Το γκολ όμως ήταν… θέμα χρόνου και αυτό φαινόταν. Στο 36’ ο Ζόριτς είδε τον Μανιάτη να απογειώνεται και να του στερεί τη χαρά, στο 39’ ήταν η σειρά του Σαρρή να μείνει με το… αχ λόγω του δοκαριού, αλλά στο 42’ ο Κορδέρο με μία φωτοβολίδα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μανιάτη και έβαλε φωτιά στο «Σπύρος Λούης» όπου οι οπαδοί της ΑΕΚ δε σταμάτησαν να τραγουδούν ούτε κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας.

Β’ ημίχρονο: Αν και η πρώτη φάση του δεύτερου μέρους ήταν για τους φιλοξενούμενους, η ΑΕΚ στη συνέχεια ήταν καταιγιστική. Ο Ζόριτς έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες, μάλιστα στη δεύτερη η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι (55’), ενώ ο Μπαρμπόσα αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος (59’). Η αποβολή του Γουόρντεν στο 61’ έδωσε στην ΑΕΚ αριθμητικό πλεονέκτημα το οποίο δεν άφησε ανεκμετάλλευτο.
Έτσι πέντε λεπτά αργότερα, ο Μάνταλος που είχε μπει στο γήπεδο στο 60’ στη θέση του Κορδέρο (αλλάζοντας μάλιστα τη διάταξη της «Ένωσης» σε 4-3-3), από την εκτέλεση φάουλ του Μπαρμπόσα με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής «κλείδωσε» την κατάκτηση των τριών βαθμών και έδωσε τη δυνατότητα στους συμπαίκτες του να αναζητήσουν και το θέαμα.
Το… τερπνόν μετά του ωφελίμου ήρθε στο 79’ όταν ο Ντακόλ με υπέροχη κάθετη πάσα έβγαλε σε θέση βολής του Μπακάκη, ο οποίος σημαδεύοντας σωστά ανέβασε το δείκτη του σκορ και έδωσε άλλη διάσταση στην άνετη επικράτηση της ΑΕΚ.

Για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, εξαιρετική απόδοση είχαν οι Ντακόλ και Κορδέρο, ενώ πολύ καλό βαθμό πήραν και οι Μπακάκης, Ζόριτς και Ρόβας. Σε ότι αφορά την ομάδα του Γιώργου Κούτση, ο Μανιάτης έκανε ότι μπορούσε και κατάφερε να διατηρήσει την ήττα της ομάδας του σε αξιοπρεπή επίπεδα.

ΚΑΡΕ – ΚΑΡΕ
4’: Κόρνερ του Ζόριτς, ο Ντακόλ έπιασε την κεφαλιά, αλλά δε βρήκε στόχο
5’: Μακρινό φάουλ του Μπαρμπόσα ο Μανιάτης με υπερένταση παραχώρησε κόρνερ
16’: Γυριστό σουτ του Μπαρμπόσα μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ
22’: Φάουλ του Ντακόλ από πλεονεκτική θέση η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μανιάτη
26’: Μακρινό ευθύβολο σουτ του Ζόριτς, μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ του Ηρακλή
31’: Λόμπα του Μπαρμπόσα για τον Ντακόλ, ο Βραζιλιάνος ιθα κάνει την κεφαλιά, αλλά από την παρέμβαση του Παπαδόπουλου η μπάλα θα καταλήξει κόρνερ
33’: Σουτ του Πλατέλλα έξω από την περιοχή, ο Μανιάτης μπλόκαρε
36’: Σέντρα του Μπακάκη στην καρδιά της περιοχής, ο Ζόριτς αφύλακτος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μανιάτης με εντυπωσιακή εκτίναξη παραχώρησε κόρνερ…
39’: Φάουλ του Μπαρμπόσα από τα αριστερά, ο Σαρρής έκανε την προβολή, αλλά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι
42’ (1-0): Ο Ντακόλ έστρωσε τη μπάλα στον Κορδέρο ο οποίος αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, έπιασε μία… φωτοβολίδα και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Μανιάτη
48’: Σουτ του Λόμπα έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι
49’: Συρτό σουτ του Ζόριτς άπό τη γραμμή της περιοχής, η μπάλα έφυγε ελάχιστα εκατοστά άουτ…
55’: Σέντρα του Ρόβα από τα δεξιά, καρφωτή κεφαλιά του Ζόριτς, η μπάλα θα χτυπήσει στο δεξί δοκάρι…
59’: Ο Παληγεώργος ανέτρεψε τον Μπαρμπόσα μέσα στην περιοχή και ο Βάτσιος έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο παθών ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ
66’ (2-0): Φάουλ του Μπαρμπόσα, ο Μάνταλος από την καρδιά της περιοχής με κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα
68’: Κάθετη του Μάνταλου στον Πλατέλλα, ο οποίος από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ…
78’: Συρτό σουτ του Πλατέλλα η μπάλα κατέληξε άουτ
79’ (3-0): Κάθετη πάσα του Ντακόλ, ο Μπακάκης εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του και με ψύχραιμο πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ

Κίτρινες:
15’ Ζόριτς
20’ Μπακομήτρος, 40’ Λόμπα, 59’ Παληγεώργος, 60’ Φλίγκος, 65’ Παλαιολόγος, 89’ Δηλαβέρης

Κόκκινες:

61’ Γουόρντεν

Αλλαγές:
60’ Μάνταλος αντί Κορδέρο, 69’ Φαγιέ αντί Κολοβέτσιου, 76’ Αραβίδης αντί Μπαρμπόσα
62’ Κοτίτσας αντί Μπακομήτρου, 67’ Δηλαβέρης αντί Λόμπα, 72’ Σικαλιάς αντί Φλίγκου

Σχετικά άρθρα