Νόστιμη μαρμελάδα με κάστανο

29 Οκτωβρίου 2014

Υλικά

Ένα κιλό κάστανα
Ένα ποτηράκι ρούμι
Μία κουταλιά της σούπας αλάτι
Ζάχαρη

 

 

 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τα κάστανα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και αλάτι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν τρυπιούνται τα βγάζουμε, τα καθαρίζουμε και τα περνάμε από τη μηχανή του πουρέ. Μετράμε τόση ζάχαρη όσο και το μείγμα του πουρέ. Βάζουμε μαζί στη φωτιά το κάστανα και τη ζάχαρη μαζί με δύο ποτήρια νερό και τα βράζουμε περίπου μισή ώρα.

 

Πέντε λεπτά πριν τα κατεβάσουμε ρίχνουμε το ρούμι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και τη βάζουμε στα βάζα.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace