20 χρόνια Μουσείο Παιδικής Τέχνης

29 Οκτωβρίου 2014

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας του και προσκαλεί όλα τα παιδιά, από 0 έως 100 χρονών, να έρθουν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου για να διασκεδάσουν δημιουργικά. Εικαστικά εργαστήρια, αφήγηση παραμυθιού, θεατρική δράση, κίνηση και μία διαφορετική γνωριμία με ανθρώπους του Μουσείου περιμένουν τους επισκέπτες από τις 11:00 έως και τις 17:00.

Στους δύο ορόφους του Μουσείου, ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο που εκθέτει έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 4-14 ετών, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν παίζοντας στις εκθέσεις: «Στο εργαστήριο με τον Χατζηκυριάκο Γκίκα», «plan A-plan B», που αφορά τα όνειρα των παιδιών για το μέλλον τους, «Εγώ το παιδί, ο κόσμος μου κι ο κόσμος όλος» καθώς και στη νέα έκθεση «Το δικαίωμα να είσαι παιδί» όπου παρουσιάζονται ζωγραφικά και τρισδιάστατα έργα παιδιών από όλη την Ελλάδα και διάφορες χώρες του κόσμου, χρονολογημένα από το 1945 έως και το 2014, που ανήκουν στην ευρύτερη συλλογή του Μουσείου. Δημιουργικές θεματικές δράσεις που ξεκινούν στις 11:00 ενώ η κάθε δράση διαρκεί 20 λεπτά και θα επαναλαμβάνονται κάθε 30 λεπτά μέχρι τις 17:00.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δράσεις:

- «Παιχνιδοτυπώματα», με αφορμή τη συμμετοχή των παιδιών στο Διεθνές Φεστιβάλ Χαρακτικής «plan A-plan B», θα φτιάξουμε τα δικά μας τυπώματα.
- «Το δικαίωμα να μεγαλώνω», το δικαίωμα να έχουν όλοι στέγη, τροφή, περίθαλψη μέσα από ζωγραφική και κατασκευές.
- «Είναι δικαίωμά μου να συμμετέχω, να παίζω, να ζωγραφίζω», με αφορμή τα εικαστικά παιχνίδια στη διαδραστική γωνιά της έκθεσης «Το δικαίωμα να είσαι παιδί».
- «Ήμουν κι εγώ εδώ», απόφοιτος από τα εικαστικά εργαστήρια του Μουσείου θα σας δείξει μικρά μυστικά
- «1994-2014 ένα έργο γίνεται 20 χρονών», ποιος το έφτιαξε, πόσο χρονών ήταν, πόσο χρονών είναι τώρα, σε πόσες εκθέσεις έχει πάει;
- «Μ’ ένα παραμύθι ζωγραφίζω», ένα βιβλίο συνομιλεί με ένα έργο από την έκθεση «Εγώ το παιδί, ο κόσμος μου κι ο κόσμος όλος»
- «20 ερωτήσεις – 20 απαντήσεις», έχετε γνωρίσει πολλούς διευθυντές μουσείων να δίνουν συνέντευξη στα παιδιά;

Όλα τα υλικά τα παραχωρεί το Μουσείο. Οι γονείς παραμένουν στο χώρο μαζί με τα παιδιά τους, έχουν την επίβλεψη και φυσικά μπορούν να συμμετάσχουν σε όλες τις δράσεις και να ζωγραφίσουν μαζί τους.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Κόδρου 9 (προέκταση οδού Βουλής), Αθήνα (Πλάκα), 30-210-3312621, http://www.childrensartmuseum.gr/

Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 11:00 έως και τις 17:00

Είσοδος ελεύθερη

elculture

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ