Μάλλον δεν… ΠΑΣ στους «16»!

Νέα γκέλα για τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο. Ο “Δικέφαλος” έμεινε στο 1-1 με τον ΠΑΣ στην Τούμπα και πλέον τα περιθώρια πρόκρισης… στενεύουν για την ομάδα του Αναστασιάδη. Βαθμός πρόκρισης για τους παίκτες του Πετράκη με τον ΠΑΣ να βρίσκεται στην κορυφή του 2ου ομίλου. Προηγήθηκαν με τον Ίλιτς οι φιλοξενούμενοι, ισοφάρισε ο Τζιόλης για τους “ασπρόμαυρους”.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
Κέρκυρα-Απόλλων 1926 (30/10)

Η βαθμολογία
1. ΠΑΣ Γιάννινα 4
2. Απόλλων 1926 3
3. ΠΑΟΚ 1
4. Κέρκυρα 0

Η επόμενη (3η) αγωνιστική
Κέρκυρα-ΠΑΟΚ
ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων 1926

1ο ημίχρονο: Ο φετινός θεσμός του Κυπέλλου δεν… πάει στον ΠΑΟΚ. Αυτό αποδείχτηκε και στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στην Τούμπα για την 2η αγωνιστική των ομίλων. Μετά την ήττα από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στην πρεμιέρα, οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη μπήκαν με την γνωστή φετινή διάθεσή τους να “τελειώσουν” από νωρίς την υπόθεση νίκη και να αποδείξουν πως η “γκέλα” στο Καυτανζόλγειο ήταν απλά μια κακή παρένθεση.

Οι “ασπρόμαυροι” πίεσαν τους φιλοξενούμενους από το πρώτο λεπτό. Μόλις στο 8’ ο Κάτσε δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Γιαννιώτη, ο οποίος μπλόκαρε. Στο 15’ ο Τζιόλης έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ όμως, και πάλι ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ αντέδρασε θετικά. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και δύο λεπτά αργότερα ο Κάτσε έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας.

Η ψυχρολουσία στην ήδη… παγωμένη Τούμπα ήρθε στο 23’. Ουσιαστικά στην πρώτη επίσκεψή της στην περιοχή του Γλύκου, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη σκόραρε. Έπειτα από σέντρα που έγινε από τα αριστερά, ο Γιάκος έστρωσε ιδανικά με το κεφάλι στον Ίλιτς και ο επιθετικός του ΠΑΣ νίκησε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ για το 0-1.

Το γκολ του Ίλιτς “μπλόκαρε” την ομάδα του Αναστασιάδη και πέραν των δύο ευκαιριών με Κατσικά (29’) και Μάρτενς (39’) ο “Δικέφαλος” δεν απείλησε την εστία του ΠΑΣ και οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το υπέρ τους 1-0.

2ο ημίχρονο: Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αναστασιάδης πέρασε στο ματς τον Τζανδάρη στη θέση του Μάρτενς προκειμένου να φρεσκάρει την μεσοεπιθετική του γραμμή απέναντι στην εξαιρετικά στημένη άμυνα του ΠΑΣ. Η απουσία του Ρόμπερτ Μακ αλλά και το γεγονός ότι ο Ράζβαν Ρατς δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ, είχαν άμεσο αντίκτυπο στην αγωνιστική εικόνα των γηπεδούχων. Παρ’ όλα αυτά ο ΠΑΟΚ έψαξε την γρήγορη ισοφάριση και στο 57’ δικαιώθηκε. Ο Αλέξανδρος Τζιόλης βρήκε την μπάλα μπροστά του εκτός περιοχής και με δυνατό σουτ την έστειλε στη γωνία του Γιαννιώτη για το 1-1.

Με ανεβασμένη ψυχολογία από το γκολ οι παίκτες του “Δικεφάλου” μετέφεραν το παιχνίδι στο μισό του γηπέδου την ώρα που οι φιλοξενούμενοι αμυνόντουσαν μαζικά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το ποσοστό της κατοχής της μπάλας ξεπέρασε ακόμα και το 70% για τους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν την καθολική υπεροχή τους σε κάποια κλασική ευκαιρία. Στο 69’ ο Αθανασιάδης νικήθηκε από τον Γιαννιώτη και έξι λεπτά αργότερα ο Αναστασιάδης αποφάσισε να “γεμίσει” την επίθεσή του με την είσοδο του Δημήτρη Παπαδόπουλου στη θέση του Κατσικά. Το παιχνίδι της… γάτας με το ποντίκι συνεχίστηκε με τον ΠΑΟΚ να απειλεί εκ νέου με Αθανασιάδη και Βίτορ όμως τη σημαντικότερη ευκαιρία του αγώνα την έχασε ο ΠΑΣ. Στο 82’ ο Μανιάς βρήκε υπέροχα τον Σαπαλίδη, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Γλύκο με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση.

Ακολούθησε η απίστευτη φάση για τον ΠΑΟΚ με την κεφαλιά του Αθανασιάδη από το ένα μέτρο, η οποία δεν βρήκε στόχο και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Δελφάκη βρήκε τους παίκτες του ΠΑΣ να πανηγυρίζουν έναν “χρυσό” βαθμό και τους “ασπρόμαυρους” να… ανησυχούν για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Που κρίθηκε: Ίσως για πρώτη φορά φέτος ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την αδυναμία του να στείλει την μπάλα στα δίκτυα στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε

Παίκτης από “χρυσάφι”: Εξαιρετικός ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ, Γιαννιώτης. Ο νεαρός πορτιέρο ήταν συνέχεια στη σωστή θέση πραγματοποιώντας καίριες επεμβάσεις.

Η “σφυρίχτρα”: Ο Γιάννης Δελφάκης προκάλεσε αρκετές φορές τις διαμαρτυρίες των οπαδών του ΠΑΟΚ όμως η διαιτησία του αλλά και οι υποδείξεις των βοηθών του δεν είχαν κάποιο σοβαρό λάθος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Ρατς, Κατσικάς (75’ Παπαδόπουλος), Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε, Γκολάσα, Σαλπιγγίδης, Μάρτενς (46’ Τζανδάρης), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Ιτάνζ, Σπυρόπουλος, Μαντούρο, Κουλούρης, Ποζατζίδης .

ΠΑΣ Γιάννινα: Γιαννιώτης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Σκόνδρας, Αυγενικού, Γαρουφαλιάς (77’ Χαρίσης), Ίλιτς (52’ Μανιάς), Γιάκος, Ηλιάδης, Σαπαλίδης.

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Στρούνα, Κρητικός, Μπέριος, Ιωάννου.

Σχετικά άρθρα