Πιο μπροστά ο Φορτούνης

Από το δεύτερο γκρουπ παικτών που – βάσει έως τώρα χρόνου συμμετοχής – δείχνει να υπολογίζει ο Μίτσελ σε αυτή τη φάση της περιόδου, ο Κώστας Φορτούνης μοιάζει να είναι πιο μπροστά από τους υπόλοιπους. Και πιο κοντά στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, ακόμη κι από συμπαίκτες του στο ματς με τον Πανιώνιο με πιο πολλές πιθανότητες στη θεωρία, όπως π.χ. ο Ντουρμάζ ή ο Ντοσεβί που αποκτήθηκαν για βασικοί. 
 
Για το ταλέντο του Φορτούνη δεν χρειαζόταν να είναι απόδειξη αυτό το παιχνίδι, αλλά για την αγωνιστική βελτίωσή του στον Ολυμπιακό ήταν πράγματι ένα ματς-σφραγίδα. Με πολλά τρεξίματα, με ωραίο διασκελισμό, με ψηλά το κεφάλι στις επιθέσεις και με χαμηλά όταν έπρεπε να ξανακερδίσει χαμένες μπάλες, ο διεθνής άσος κατάφερε να πείσει ότι δουλεύει και προοδεύει. Κερασάκι στην τούρτα, το πολύ ωραίο γκολ με την εκτέλεση φάουλ, το πρώτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Θα ήταν μια ονειρεμένη βραδιά για εκείνον, εάν είχε νικήσει και η ομάδα του…
 
Κι υπήρχαν λόγοι που ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να επικρατήσει του Πανιωνίου. Ένας βασικός ήταν ο… Πανιώνιος, ο οποίος έπαιξε οργανωμένα και θαρραλέα μετά το γκολ που δέχτηκε. Είχε την τύχη με το μέρος του στα δοκάρια, αλλά τόλμησε και για την ανατροπή στο δεύτερο μέρος. 
 
Ο Μίτσελ είχε δίκιο να κάνει λόγο για φυσιολογικά μέτρια απόδοση μιας ομάδας που δεν έχει παίξει πολύ φέτος. Όπως και για το γεγονός ότι θα ήταν ένα εντελώς διαφορετικό ματς εάν ο Ολυμπιακός είχε αξιοποιήσει την καλή εμφάνισή του στο πρώτο ημίωρο. 
 
Δίκιο έχει, φυσικά, κι όποιος πιστεύει ότι ορισμένοι από τους παίκτες του Ολυμπιακού θα έπρεπε να μοχθήσουν περισσότερο στο συγκεκριμένο ματς και κυρίως να είναι περισσότερο συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί, εφόσον εκτιμούν ότι θα πρέπει να παίζουν περισσότερο και σε πιο σημαντικά παιχνίδια από το σημερινό. 
 
Αν και έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ακόμη και το παιχνίδι με τον Φωστήρα στις αρχές του νέου έτους θα έχει πια ξεχωριστή σημασία. Αλλά όπως είπε ο Μίτσελ, μέχρι τον Γενάρη δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει ποιοί θα είναι βασικοί και ποιοί θα κάθονται στον… πάγκο. Ο ίδιος, λογικά, θα…είναι πάντως, αφού ο αυτοσαρκασμός δεν οφείλεται μονάχα στην πηγαία άνεση του Ισπανού, αλλά – όπως λέγεται – και σε νεότερες συζητήσεις για επέκταση συμβολαίου με τη διοίκηση της ΠΑΕ, μετά τις νίκες με Γιουβέντους και ΠΑΟ

Σχετικά άρθρα