Αναστασιάδης: «Δεν πρέπει να έχουμε παράπονο»

Ο Άγγελος Αναστασιάδης επεσήμανε με δηλώσεις του πως οι παίκτες του έκαναν όλα όσα έπρεπε στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στον ΠΑΣ, όμως στάθηκαν άτυχοι, τονίζοντας ότι δεν έχει παράπονα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

“Δεν πρέπει να έχουμε παράπονο από τα παιδιά. Κάναμε αυτό που έπρεπε απλώς δεν βάζαμε την μπάλα στα δίχτυα”, είπε αρχικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και συνέχισε: “Είμαι πολύ απογοητευμένος γιατί έκαναν μεγάλη προσπάθεια και ευκαιρίες. Δεχτήκαμε στην πρώτη επίθεση του αντιπάλου γκολ, στη συνέχεια κάναμε ευκαιρίες αλλά μάλλον δεν… ήθελε.

Δεν είμαι στεναχωρημένος από το αποτέλεσμα, όσο για την προσπάθεια των παιδιών που δεν επιβραβεύτηκε. Αν και μετά την ήττα από την Καλαμαριά εξαρτιόμασταν από τα αποτελέσματα των άλλων. Μάλλον, όμως, ο ένας στόχος τελειώνει, δεν ξέρω αν θα… μας δώσει ακόμη μία ευκαιρία”.

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: “Το Κύπελλο είναι ένας στόχος τον οποίο δεν μπορείς να τον βάλεις στην άκρη. Εγώ πάντα, βέβαια, τον είχα ως τρίτο στόχο, αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Δεν σημαίνει όμως επειδή είναι τρίτος στην ιεράρχηση θα τον παραμελήσουμε. Στο πρώτο παιχνίδι (σ.σ. με την Καλαμαριά) κάναμε κάποιες αλλαγές που ήταν επιβεβλημένες. Κάποια στιγμή σας το έλεγα ότι είμαστε οριακά και όταν δεν έχεις καθαρό μυαλό, που αυτό εξαρτάται από την κούραση, τις εύκολες φάσεις τις κάνεις δύσκολες. Είμαι στεναχωρημένος γιατί σήμερα, παρά την προσπάθεια, δεν πήραμε τίποτα”.

Για το αν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης με κάποιους παίκτες: “Αν βάλει το γκολ ο Αθανασιάδης εκεί, που θέλει προσπάθεια να την βγάλεις έξω, θα λέγαμε ότι έγινε ανατροπή. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κάποια πράγματα, δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης. Πρέπει να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα. Πρέπει να δούμε τις αντοχές αυτών των παιδιών. Αυτό κάποια στιγμή το πληρώνεις, πρέπει να πάθεις για να μάθεις. Δεν ήταν θέμα κούρασης σήμερα, είχαμε κάποιες φάσεις που έπρεπε να γίνουν γκολ”.

Για την αντικατάσταση του Μάρτενς στο ημίχρονο: “Ο Μάρτενς είχε τρεις τελικές, θα μπορούσε να βάλει γκολ στις φάσεις που είχε. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν έπαιξε, μην κολλάμε σε έναν παίκτη. Ξεκίνησε γιατί θέλαμε να είμαστε πιο δυνατοί στον αέρα, ξέραμε ότι θα είχαμε αρκετά στημένα. Κερδίσαμε αρκετά αλλά δεν καταφέραμε να βάλουμε ένα γκολ έτσι”.

Για την παρουσία του ΠΑΣ: “Ο ΠΑΣ έχει έναν πολύ καλό προπονητή. Είναι ομάδα πειθαρχημένη και διαθέτει κάποια έμπειρα παιδιά όπως ο Μιχαήλ, ο Ντάσιος, που μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ομάδας. Η διαφορά με εμάς σήμερα ήταν ότι τα παιδιά του ΠΑΣ ήταν πολύ άνετα, εμείς είχαμε και το βάρος του αποτελέσματος και όταν βρίσκεσαι και πίσω στο σκορ τότε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα”.

Για την εξέλιξη του αγώνα: “Το θέμα είναι και το πως θα παίξει ο αντίπαλος. Σήμερα ο ΠΑΣ ήταν πολύ οργανωμένος και από την στιγμή που δεν βάζεις γκολ γρήγορα για να τον αναγκάσεις να βγει από το καβούκι του, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Εγώ θέλω τα αρνητικά να τα κάνω θετικά. Είναι βέβαια ένα αρνητικό αποτέλεσμα στην έδρα μας. Πρέπει πάντως να ζήσουμε με αυτό και να προχωρήσουμε. Δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή”.

Σχετικά άρθρα