Ο Καπράλος έδωσε για «υιοθεσία» αθλητές!

 Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος, μεν… Πενία τέχνας κατεργάζεται, δε! Καθώς λοιπόν, δεν περισσεύει… σεντ από την Πολιτεία για των αθλητών – ενόψει ΟΑ 2016 – προετοιμασία, ο Σπύρος Καπράλος δημιούργησε το ActionAid της ΕΟΕ.

Ήταν δική του, ολόδικη του ιδέα. Δική του ολόδικη ήταν κι η υλοποίηση της. Κτύπησε δεκάδες πόρτες. Συγκίνησε εκατοντάδες κόσμο. Ανταποκρίθηκαν 54 εκλεκτές προσωπικότητες κι «υιοθέτησαν» 54 αθλητές 11 αθλημάτων: Στίβος, Κωπηλασία, Γυμναστική, Ιστιοπλοΐα, κολύμβηση,beachvolley, σκοποβολή, πάλη, τζούντο, ποδηλασία…

Ο Σπύρος Καπράλος διέβλεψε της Πολιτείας την πλήρη αδυναμία. Ως εκ τούτου και την απόλυτη απειλή για της Ολυμπιακής Ομάδας ενόψει Ρίο 2016, την προετοιμασία. Κι έδρασε άμεσα. Έφτιαξε ένα βιβλιαράκι. Σε αυτό συμπεριέλαβε όσα μέλη θα περιλάμβανε – εάν διαμορφωνόταν τώρα – η Ολυμπιακή Ομάδα. Για κάθε μέλος αφιέρωσε δύο σελίδες. Με τα προσωπικά κι αθλητικά δεδομένα. Με τις διακρίσεις την τελευταία 3ετία. Τους στόχους και τις προοπτικές. Και το κόστος της προετοιμασίας βεβαίως. βεβαίως. Κάπου 100 σελίδες.

Με τα βιβλιαράκια αυτά υπό μάλης δρόμους πήρε, δρόμους άφησε. Και συγκέντρωσε 54 πολύτιμες «υιοθεσίες». Διαγράφοντας οριστικά κι αμετάκλητα από τον ορίζοντα του ελληνικού αθλητισμού, να κυματίσει η Γαλανόλευκη μόνης της στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο. Δίχως παραστάτες…

Οι «υιοθεσίες» αυτές είναι παράσημα στο στήθος του προέδρου της ΕΟΕ ! Είναι ένα άθλος η εξασφάλιση της συμμετοχής τουλάχιστον, τόσων αθλητριών κι αθλητών. Κυρίως όμως, είναι η προστασία της τιμής και της υπόληψης του ελληνικού αθλητισμού.

Στην επική προσπάθεια του Σπύρου Καπράλου δεν συμμετείχαν ορισμένα κορυφαία ονόματα του ελληνικού αθλητισμού. Ίσως επειδή έχουν στα σκαριά χορηγίες. Ίσως επειδή δεν πίστεψαν στην τρελή – αλλά ωραία – ιδέα του προέδρου της ΕΟΕ.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς… Ανατέλλει ελπίδα για την χώρα μας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Είχαν δύσει όλες – βλέπετε – ένεκα της κρίσης στον τόπο μας. Η Πολιτεία είχε καταστήσει σαφές πως αδυνατεί, να επιχορηγήσει την προετοιμασία για τους ΟΑ 2016. Αδυνατούσε και να επιχορηγήσει και την αντίστοιχη για του ΟΑ 2012 αλλά… Είχε βάλει πλάτη – μέχρι ενός αξιόλογου σημείου – η ΟΠΑΠ ΑΕ. Μετά την πώληση της όμως, τα δεδομένα άλλαξαν άρδην!

Πριν τη μάχη του Γρανικού ο Μέγας Αλέξανδρος διαφώνησε με τους στρατηγούς του. Δεν ήθελαν στη μάχη και το στοιχείο της φύσης, το νερό. Θεωρούσαν αδύνατον τον έλεγχο του. Κι είπε: «Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο για τον αποφασισμένο να προσπαθήσει»! Δεν στάθηκαν πολλοί στο πλευρό του Σπύρου Καπράλου όταν δρομολόγησε την υλοποίηση της ιδέας του για το … ΑctionAid της ΕΟΕ! Προχώρησε μοναδικός αλλά με θέληση, με δύναμη κι αποφασιστικότητα.

Ο αγώνας του Σπύρου Καπράλου τώρα δικαιώνεται…

Σχετικά άρθρα