Ανέλαβε Πανιώνιο ο Αλεξανδρής (video)

Και επίσημα στον πάγκο του Πανιώνιου θα κάθεται ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μετά τη συμφωνία των δύο πλευρών.

Ο έμπειρος τεχνικός, από χθες (29/10) είχε γίνει γνωστό, πως βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις με τον “ιστορικό” και σήμερα, έπεσαν οι υπογραφές και ανακοινώθηκε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Πανιώνιος:

O Bαγγέλης Αλεξανδρής επιστρέφει σε πάγκο της ΣΚΡΑΤΣ Basket League (έπειτα από απουσία μιας σεζόν), μετά τη συμφωνία του με την ΚΑΕ Πανιώνιος . Μιλά για την “πρόκληση”, τις επόμενες ημέρες και ποιος είναι ο συνδυασμός που θα δώσει επιτυχίες.

Αυτό που είχε να πει για τη… συνήθεια που έχει να αναλαμβάνει καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, ήταν ότι “τυχαίνει. Δεν το επιδιώκω. Από την άλλη, και λόγω χαρακτήρα, όταν με φωνάζουν φίλοι σε ομάδες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση να βοηθήσω, δεν μπορώ να το αρνηθώ. Εδώ είναι μια ειδική περίπτωση. Εξακολουθώ να βρίσκω φίλους και εδώ, παλιούς αντιπάλους, ανθρώπους που γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια. Είναι και πρόκληση. Το όνομα του Πανιωνίου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στο χώρο του μπάσκετ και δεν στο κρύβω ότι ήταν επιθυμία μου να περάσω και από εδώ”.

Το υλικό είναι έτοιμο και εκείνος σήμερα (30/10) εμφανίστηκε στη Νέα Σμύρνη και σήμερα πρέπει να ετοιμάσει την ομάδα, για το ματς στο Ρέθυμνο (Σάββατο 1/11). “Μου έχει ξανασυμβεί. Στο Μαρούσι ανέλαβα τρεις ημέρες πριν την εκκίνηση του πρωταθλήματος. Βέβαια, εδώ η σεζόν έχει ξεκινήσει. Και αυτό μου έχει συμβεί. Υπάρχει ένας βαθμός δυσκολίας, γιατί όταν δεν γνωρίζεις τα παιδιά και κυρίως όταν δεν τα έχεις επιλέξει, είναι δύσκολο από την πρώτη στιγμή να προσαρμοστείς 100%. Ωστόσο, έχω αρκετά μεγάλη εμπειρία ως παίκτης και ως προπονητής. Βρίσκομαι 40 χρόνια στην Α1 και αυτό θα με βοηθήσει στις εκτιμήσεις μου, να είμαι ουσιαστικός και να πλησιάσω στο απόλυτο”.

Ο κόσμος του Πανιωνίου απέδειξε στα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς, πως παρά τις δυσκολίες, ήταν στο πλευρό της ομάδας. Τι έχεις να πεις σε αυτούς τους φιλάθλους; “Έχω μια ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο του Πανιωνίου, έπειτα από τα 40 χρόνια που έρχομαι ως αντίπαλος. Έχω ακούσει τα εξ αμάξης ουκ ολίγες φορές. Δεν με πειράζει. Αυτό είναι κάτι που γουστάρω, γιατί συνήθως προσπαθούν να προβοκάρουν, να προκαλέσουν τους ανθρώπους που αξίζουν. Χαίρομαι γιατί ο κόσμος του Πανιωνίου ξέρει από μπάσκετ και έτσι ξέρω πως μπορεί να εκτιμήσει τη δική μου προσπάθεια και δουλειά”.

Στα της συμμετοχής των νέων παιδιών που προέρχονται από την εφηβική ομάδα, τη στιγμή που χρειάζεται ο Πανιώνιος και τα αποτελέσματα, ενημέρωσε ότι “χρειάζεται ένας συνδυασμός. Ο Πανιώνιος πάντα φυτώριο και έχει δώσει πολύ μεγάλους παίκτες στο ελληνικό μπάσκετ. Η αγαστή συνεργασία των νέων παιδιών με τους έμπειρους παίκτες που είναι εδώ και εκείνους θα έλθουν -όπως με έχει διαβεβαιώσει ο πρόεδρος-, θα μας δώσουν τα αποτελέσματα. Γιατί αυτά είναι που προέχουν. Από την άλλη, σε όλα αυτά τα χρόνια έχω βοηθήσει πολλά παιδιά να εξελιχθούν. Είναι κάτι που με εκφράζει. Άλλωστε, υπάρχει και το παράδειγμα της Λάρισας, όπου είχα μια σεζόν μόνο νέα παιδιά και δυο ξένους. Σε συνδυασμό με την παρουσία του κόσμου, κάναμε κάτι πρωτοποριακό. Η προσπάθεια του Πανιωνίου ταιριάζει και με τη δική μου φιλοσοφία”.

Σχετικά άρθρα