Θέατρο - Δες το comeback Κούρκουλου, Γεωργούλη

31 Οκτωβρίου 2014

Το έργο του του Γρηγορίου Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τους «Μυστικούς αρραβώνες» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.
Το έργο στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα δεδομένου ότι ο κεντρικός ήρωας είναι ο ίδιος ο Ξενόπουλος και η ηρωίδα η γνωστή ποιήτρια Θεώνη Δρακοπούλου ή Μυρτιώτισσα. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα, διαχρονικά και ερωτικά έργα του Γρηγορίου Ξενόπουλου το οποίο  παρουσιάζεται για πρώτη φορά από το Εθνικό Θέατρο. 

Στα αθηναϊκά σαλόνια της Μπελ Επόκ, ο γοητευτικός ζωγράφος Νάσος Ανάστης είναι περιζήτητος στους κύκλους των φιλότεχνων αστών. Πλούσιοι έμποροι, δικαστικοί, τραπεζίτες αλλά και όμορφες δεσποινίδες επιδιώκουν τη συναναστροφή μαζί του. Ανάμεσα σε αυτές, η νεαρή Θάλεια τού εξομολογείται με τόλμη τον έρωτά της. Στην αλληλογραφία που ακολουθεί ανάμεσά τους, το πάθος δεν μπορεί να μείνει κρυφό. Ο Νάσος ερωτεύεται παράφορα τη Θάλεια και βάζει σε κίνδυνο τον μυστικό του αρραβώνα με την Καίτη. Η επιταγή του καθήκοντος, αλλά και μια μεγάλη παρεξήγηση, οδηγούν τον Νάσο σε μια επιλογή που θα τον βυθίσει στη δυστυχία. 
Τα χρόνια περνούν, και οι δρόμοι των δύο ερωτευμένων έχουν χωρίσει. Όταν μετά από χρόνια ξανασυναντηθούν, ο Νάσος θα καταλάβει πως ο έρωτας ανάμεσά τους είναι ακόμα ζωντανός και πως τα πάντα καταστράφηκαν από μια παρεξήγηση…

Πού

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΘΕΑΤΡΟ REX-ΣΚΗΝΗ «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ»,
Πανεπιστημίου 48 ,
Τηλ.: 210.3305074, 210.3803430, 210.7234567

 Συγγραφέας

Γρηγόριος Ξενόπουλος

Σκηνοθέτης

Σωτήρης Χατζάκης

Ηθοποιοί

Αλκης Κούρκουλος, Δανάη Σκιάδη, Αλέξης Γεωργούλης, Μαρίνα Καλογήρου, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Αλεξάνδρα Σακελαροπούλου, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Γρηγόρης Σταμούλης κ.α.

Συντελεστές

Θεατρική Διασκευή: Άκης Δήμου. Σκηνικά /Κοστούμια: Έρση Δρίνη. Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου. Χορογραφία: Κική Μπάκα. Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος. Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Δαυλού

Πότε

31 Οκτωβρίου

Μέχρι Πότε

Τέλη Δεκεμβρίου

Τι ώρα

Τετάρτη, Σάββατο 17.30 και 20.30, Πέμπτη , Παρασκευή 20.30, Κυριακή 19.00

Διάρκεια

120'

Διάλειμμα

Ναι

Εισιτήρια

20 ευρώ, 15 ευρώ,10 ευρώ (φοιτητικό), κάθε Τετάρτη (απογευματινή) και Πέμπτη ενιαία τιμή 13 ευρώ

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...