Τζέραρντ: «Θα δούμε αν θα είμαι στη Λίβερπουλ»

Ο Στίβεν Τζέραρντ μπορεί να διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του ωστόσο όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη του στην Telegraph δεν προτίθεται να σταματήσει το καλοκαίρι το ποδόσφαιρο.

Το που θα αγωνίζεται παραμένει άγνωστο ακόμα και για τον ίδιο, αφού λέει πως αυτό είναι απόφαση της Λίβερπουλ, πετώντας της το γάντι.

Αναλυτικά:

«Δεν θα αποσυρθώ το καλοκαίρι, θα παίξω κι άλλο. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν θα είναι στη Λίβερπουλ ή κάπου αλλού. Αυτό είναι απόφαση της Λίβερπουλ», είπε αρχικά.

Για την φετινή κακή αρχή της Λίβερπουλ: «Δεν ψάχνω δικαιολογίες, αλλά υπάρχουν δικαιολογίες για το κακό μας ξεκίνημα. Χάσαμε έναν παίκτη-κλειδί, είχαμε έναν ακόμη τραυματία και προερχόμαστε από μια μεγάλη απογοήτευση πέρσι. Παράλληλα οι άλλες ομάδες έχουν βελτιωθεί, με την Τσέλσι και τη Σίτι να γίνονται κάθε χρόνο πιο δυνατές χάρη στα χρήματα που δίνουν. Γι’ αυτό δεν είμαστε στην κορυφή και δεν είναι όλα ρόδινα. Δεν είμαστε σαν την Τσέλσι και τη Σίτι, όπου ο προπονητής εντοπίζει κάποιες ελλείψεις και παίρνει 1-2 παίκτες».

Για τις μεταγραφές της ομάδας: «Όταν έφυγε ο Σουάρες ήξερα πως θα ήταν έτσι. Όταν πλησιάζεις τόσο στον τίτλο, είναι σημαντικό να κρατάς τους κορυφαίους παίκτες σου. Δεν έχει σημασία ποιοι έρχονται μόνο, αλλά και ποιους κρατάς. Πρέπει να κρατήσεις έναν κορμό και να τον ενισχύσεις. Όταν του αφαιρείς μεγάλα κομμάτια και προσθέτεις 5-6 νέα, δεν θα έρθουν τα αποτελέσματα σε μια νύχτα. Φυσικά και θα ήθελα να έρθουν σε μας ο Φάμπρεγκας ή ο Ντιέγκο Κόστα, αλλά πρέπει να κατανοήσω πώς θέλουν να ενεργήσουν οι ιδιοκτήτες και να αποδεχτώ πως είμαι παίκτης της Λίβερπουλ, όχι της Τσέλσι ή της Σίτι. Η διοίκηση έχει πει πως θέλει να φέρει στην ομάδα νέα ταλέντα, αλλά αυτό δεν φέρνει αμέσως αποτελέσματα».

Για τον Μπαλοτέλι: «Είναι νωρίς για τέτοιες κραυγές. Μπορεί να βάλει 10 γκολ σε 10 ματς τώρα. Τι θα λένε μετά; Να τον πουλήσουμε τον Ιανουάριο; Καταλαβαίνω την κριτική και όταν παίζεις στη Λίβερπουλ και συγκρίνεσαι με τον Σουάρες και τον Στάριτζ θα δεχτείς και αμφισβήτηση. Όμως ο Μάριο έχει τις δυνατότητες για να αντιστρέψει το κλίμα. Τότε να δω τι θα λένε. Θέλει χρόνο για να αποδείξει πως αξίζει να βρίσκεται εδώ. Δεν θα τον κρίνω μετά από δέκα παιχνίδια. Πρέπει να τον βοηθήσω. Είναι βαρύ φορτίο να διαδέχεσαι τον Σουάρες και η πίεση είναι μεγάλη στη Λίβερπουλ. Αυτό έμαθα εδώ από τα 19 μου, αν δεν είσαι σταθερά καλός, θα σε επικρίνουν. Ο Μάριο δουλεύει σκληρά και μπορεί να τα καταφέρει. Του αρέσει να τραβά την προσοχή, αλλά για να την κερδίσεις στη Λίβερπουλ πρέπει να σκοράρεις.

Για τα πειράγματα που γίνονται σχετικά με το γλίστρημα που είχε το οποίο κόστισε ουσιαστικά τον περσινό τίτλο: «Με βλέπουν σαν απειλή για την ομάδα τους. Θα ήμουν αφελής ή ανασφαλής για να λυπάμαι για τον εαυτό μου. Και οι φίλοι της Λίβερπουλ κάνουν τη ζωή κόλαση σε κάποιους αντιπάλους όταν έρχονται στο ‘Άνφιλντ’, αλλά το κάνουν μόνο απέναντι στους καλύτερους παίκτες, οπότε υποθέτω ότι γι’ αυτό το κάνουν και σε μένα. Φυσικά και ακούω την καζούρα τους, αλλά δεν με επηρεάζει. Απεναντίας, μου δίνει κίνητρο για να αποδώσω καλύτερα».

Σχετικά άρθρα