Χοιρινή τηγανιά για τη κυριακάτικη μπύρα σας!

31 Οκτωβρίου 2014

Yλικα

  • 125g.  χοιρινό λαιμό
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • ½ λάιμ
  • ½ φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 30-50g. μανιτάρια πορτσίνι
  • 1 κ.σ. κατίκι
  • 2 ντοματίνια
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα ντιζόν
  • 125g. ζωμό βοδινό
  • Φρεσκοτριμμένο τρίχρωμο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το χοιρινό σε μικρούς κύβους και προθερμαίνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο για λίγα δευτερόλεπτα και προσθέτουμε το κρέας ανακατεύοντας ώστε να σωταριστεί για περίπου 3 λεπτά. Έπειτα, σωτάρουμε τα μανιτάρια, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το πολτοποιημένο σκόρδο. Στη συνέχεια, σβήνουμε με κρασί, προσθέτοντας το ζωμό, το λεμόνι,τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά μας. Κόβουμε στα τέσσερα τα ντοματίνια και τα προσθέτουμε καθώς ανακατεύουμε. Τέλος, αφήνουμε να πάρει βράση και να χυλώσουν τα υγρά. Σερβίρουμε με το κατίκι και τα χοντροκομμένα φύλλα βασιλικού.

- See more at: http://www.mamapeinao.gr/xoirini-tigania#sthash.gPEGo8pU.dpuf

Θρεπτική αξία της συνταγής

Το γεύμα αυτό είναι πλούσιο σε πρωτείνες και πολύ θρεπτικό. Αντιστοιχεί περίπου σε 400-450 θερμίδες, όσες δηλαδή αντιστοιχούν σε ένα ιδανικό κυρίως γεύμα. Περιέχει λίπος με περισσότερα ακόρεστα λιπαρά οξέα. Επίσης, έχει μικρότερα ποσοστά χοληστερόλης σε σχέση με το μοσχάρι και είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο, σελήνιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη Β12, Β6,ν ιασίνη και ριβοφλαβίνη. Καλή σας όρεξη λοιπόν!

- See more at: http://www.mamapeinao.gr/tigania-to-teleio-mezedaki-gia-mpira#sthash.qxFixZWE.dpuf


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ