Βαυαροί εναντίον Βεστφαλών στη Γερμανία

Μετά το clasico της Ισπανίας έρχεται το klassiker της Γερμανίας. Η Μπάγερν αντιμετωπίζει στην Αλιάνζ Αρένα την Ντόρτμουντ για την 9η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 105 φορές στη Γερμανία και τρεις στην Ευρώπη. Η Μπάγερν είναι με διαφορά καλύτερη αφού έχει φύγει νικήτρια 47 φορές, έναντι 29 της Ντόρτμουντ και 29 ισοπαλιών. Φέτος η χρονιά είχε αρχίσει με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ από τη Μπορούσια που επικράτησε με 2-0 των Βαυαρών.

Στην Ευρώπη έχουν «κονταροχτυπηθεί» μόλις τρεις φορές, στους δύο προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 1997-98. Η Μπορούσια, πρωταθλήτρια Ευρώπης τότε, κατάφερε να υποσκελίσει την Μπάγερν του Τραπατόνι και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Το πρώτο παιχνίδι έληξε ισόπαλο, ενώ το δεύτερο κρίθηκε στην παράταση από το γκολ του Σαπουιζά.

Πιό πρόσφατα βρέθηκαν αντιμέτωπες στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2013 στο Γουέμπλεϊ εκεί όπου η Μπάγερν του Γιουπ Χάινκες κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Όπως σε κάθε ντέρμπι έτσι και εδώ δεν έχει καμία σημασία ποια θέση στη βαθμολογία καταλαμβάνει η κάθε ομάδα. Μπορεί η Μπάγερν να φαντάζει ως το ακλόνητο φαβορί αλλά σίγουρα η Ντόρτμουντ, που είναι 14η στον πίνακα, θέλει να ανακάμψει. Το ντέρμπι άλλωστε έχει ξεκινήσει πολύ πιο πριν, με τους πρωταθλητές να κάνουν γνωστή την επιθυμία τους για να αποκτήσουν και τον Μάρκο Ρόις, μετά τους Γκέτσε και Λεβαντόφσκι.

Σχετικά άρθρα