Στο «τιμόνι» του Ολυμπιακού ο Σφαιρόπουλος!

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού! Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από αρκετές ημέρες αναζήτησης κατέληξαν στην λύση του 47χρόνου κόουτς, που γνωρίζει την ομάδα, καθώς έχει εργαστεί σε εκείνη ως συνεργάτης στο τεχνικό επιτελείο για τρία χρόνια.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο Έλληνας προπονητής αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Το who is who του Έλληνα κόουτς…

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 21 Μαρτίου του 1967. Άρχισε την προπονητική του καριέρα σε ηλικία 19 ετών από τα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Το 1997 πήγε στον ΠΑΟΚ και το 1999 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος με την ομάδα της Θεσσαλονίκης ως άμεσος συνεργάτης του Κώστα Φλεβαράκη.

Υπήρξε μέλος του τεχνικού τιμ του Ολυμπιακού αρχικά ως άμεσος συνεργάτης του Γιόνας Καζλάουσκας και μετέπειτα των Πίνι Γκέρσον και Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ως άμεσος συνεργάτης του Γιόνας Καζλάουσκας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας το 2009 με την Εθνική Ελλάδος ενώ ήταν άμεσος συνεργάτης του Λιθουανού τεχνικού και στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Με τη ρωσική ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ρωσίας, αλλά και τη VTB League ενώ τερμάτισε στη δεύτερη θέση στο Final Four της Κωνσταντινούπολης.

Έχει διατελέσει πρώτος προπονητής, εκτός από τον ΠΑΟΚ και στον Κολοσσό Ρόδου, αλλά και στον Πανιώνιο».

Σχετικά άρθρα