Απειλητικά πανό στη Νάπολι

Το κλίμα στον αγώνα της Νάπολι με την Ρόμα ήταν τεταμένο,  καθώς για πρώτη φορά οι δυο ομάδες θα έπαιζαν μετά τα θλιβερά γεγονότα της 3ης Μαΐου 2014 στον τελικό του Κυπέλλου, όταν και έχασε την ζωή του ο Τσίρο Εσπόζιτο και από πλευράς γηπεδούχων υπήρχαν απειλητικά πανό!  

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Μάιο, λίγο πριν από τη σέντρα του τελικού του Κυπέλλου (Νάπολι-Φιορεντίνα), υπήρξαν άγριες συγκρούσεις στην Ρώμη, με τον Τσίρο Εσπόζιτο να χάνει τη ζωή του από πυροβολισμό όπλου. Οι κατηγορίες γι’ αυτό το θλιβερό γεγονός βαραίνουν οπαδούς της Ρόμα!

Έτσι, για μην υπάρξει ένταση απαγορεύτηκε στους οπαδούς της Ρόμα να πάρουν εισιτήρια και να μετακινηθούν οργανωμένα στην Νάπολι και στο «Σαν Πάολο», ενώ κινητοποιήθηκαν 600 αστυνομικοί!!!

Το ευχάριστο είναι πως δεν συνέβη κάποιο παρατράγουδο, ενώ λίγο πριν την έναρξη στο «ντέρμπι του ήλιου» υπήρξε μάλιστα και αγκαλιά των δυο τεχνικών (Μπενίτεθ-Γκαρσία). Οι δυο προπονητές επιχείρησαν να στείλουν μήνυμα φιλίας, αλλά στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους οι οργανωμένοι της Νάπολι έδειξαν τις προθέσεις τους!
 
Είναι χαρακτηριστικό πως ύψωσαν πανό στην «Curva Sud» που έγραφε: «Κάθε λέξη είναι μάταια… Εάν θα υπάρξει ευκαιρία δεν θα δείξουμε έλεος». Με αποδέκτες προφανώς τους οπαδούς της Ρόμα.

Να αναφέρουμε πως στις εξέδρες των φανατικων της Νάπολι εμφανίστηκε λίγο αργότερα και ένα ακόμα πανό, για τον αδικοχαμένο Τσίρο Εσπόζιτο, με την φράση: «Δεν είμαι στη θέση σου αλλα στο πλευρό σου. Η Simy σου».  Φυσικά αυτά τα πανό κινητοποίησαν την ιταλική αστυνομία…
 

Σχετικά άρθρα