«Να δείξουμε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν κακή «παρένθεση»»

Η ΑΕΚ υποδέχεται αύριο Δευτέρα (3/11, 7 μ.μ.) στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική της Basket League με στόχο να αποδείξει ότι η «βαριά» ήττα της περασμένης Κυριακής (26/10) από τον Παναθηναϊκό ήταν μια κακή «παρένθεση».

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος, που θα έχει για πρώτη φορά στην διάθεση του τον 33χρόνο Καναδό περιφερειακό Καρλ Ίνγκλις, επισήμανε ότι για να αποδείξει η Ένωση ότι η ήττα από τον Παναθηναϊκό ήταν μια κακή «παρένθεση» πρέπει να δείξει την μαχητικότητα και την συγκέντρωση που της έλειψαν από το ματς της προηγούμενης Κυριακής. Οι τοποθετήσεις του προπονητή της ΑΕΚ στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ (www.esake.gr):

Για την σημασία του αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο που βρίσκεται η ομάδα κάθε παιχνίδι είναι το ίδιο σημαντικό με κάθε προηγούμενο και κάθε επόμενο παιχνίδι. Ειδικά στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, λόγω του ότι προερχόμαστε από μία όχι καλή εμφάνιση στο προηγούμενο παιχνίδι, θέλουμε να δείξουμε ότι η προηγούμενη αγωνιστική ήταν για μας μία κακή παρένθεση στη σπουδαία προσπάθεια που γίνεται φέτος από όλους και ότι δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική μας εικόνα».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Η συγκέντρωση και η μαχητικότητα που μας έλειψαν στο προηγούμενο παιχνίδι».

Για τα δυνατά σημεία του Ολυμπιακού: «Η ομοιογένεια της ομάδας, το πολύ καλό «διάβασμα» του παιχνιδιού στο μισό γήπεδο και η πληρότητα σε όλες τις θέσεις με παίκτες υψηλού επιπέδου».

Για το που θα στηριχθεί η ΑΕΚ: «Στην αμυντική μας διάθεση και προσήλωση στον αμυντικό τομέα, στον περιορισμό των λαθών και στον εξορθολογισμό των επιθέσεων στο δεύτερο μισό του γηπέδου».

Ο Λεωνίδας Κασελάκης, ο 24χρόνος φόργουορντ της Ένωσης, συμφώνησε ότι για τους παίκτες αποτελεί μέγιστο κίνητρο για την αυριανή συνάντηση, να δείξουν ότι η εικόνα που παρουσίασε η ΑΕΚ δεν αντιστοιχεί στην μεγάλη προσπάθεια, την οποία έχουν κάνει μέχρι τώρα.

Οι δηλώσεις του Κασελάκη:

Για την σημασία του αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Για μας είναι ένας αγώνας όπως όλοι οι άλλοι. Είμαστε σε μία μεταβατική κατάσταση, παίκτες έρχονται και φεύγουν, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες. Είχαμε μία κακή εμπειρία με τον Παναθηναϊκό την οποία πρέπει να αφήσουμε πίσω μας γιατί μας αδικεί ως προς τη συνολική προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής. Έχουμε μέγιστο κίνητρο να δείξουμε ότι δεν είναι αυτή η εικόνα μας».

Για τα δυνατά σημεία του Ολυμπιακού και πού θα «χτυπήσει» η ΑΕΚ: «Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και έχει πολλά δυνατά σημεία. Θέλουμε να «χτυπήσουμε» στις αδυναμίες του, αυτή είναι η λογική μας. Πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό και τα ριμπάουντ για να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος. Επίσης, πρέπει να μην παρεκκλίνουμε από το πλάνο μας τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, να περιορίσουμε τα «ατού» του Ολυμπιακού κα τον αφήσουμε να τρέξει στον αιφνιδιασμό».

Σχετικά άρθρα