Μήπως το καλαμπόκι παχαίνει;

<p> </p>
<div>
<h1><span style="font-size: small;"> </span></h1>
</div>
<div><span style="font-size: small;">Το καλαμπόκι υπάρχει σχεδόν σε κάθε σπίτι. Σε μια κονσέρβα στο ντουλάπι, σε ένα πακέτο στην κατάψυξη. Το καλοκαίρι αυτοί οι γλυκοί κίτρινοι καρποί είναι στην εποχή τους και βρίσκονται και φρέσκοι στην αγορά. Βραστό, ψητό, σκέτο, με τα κρεατικά ή τις σαλάτες μας, το καλαμπόκι είναι αγαπημένη τροφή μικρών &amp; μεγάλων. Κι όμως τον τελευταίο καιρό πολλοί μοιάζουν διστακτικοί να το καταναλώσουν και το αποφεύγουν εντελώς, νομίζοντας ότι θα τους οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού τους βάρους. Μερικοί συνδέουν το καλαμπόκι με αρνητικά δημοσιεύματα ή ντοκιμαντέρ. Όμως κάθε ιστορία έχει δύο πλευρές (τουλάχιστον) κι εδώ είναι τα καλά &amp; τα όχι και τόσο καλά του καλαμποκιού.</span><br /><br /><span style="font-size: small;"><strong>Τα καλά.</strong> Το καλαμπόκι είναι ένας ολικής αλέσεως καρπός γεμάτος φυτικές ίνες, γι’ αυτό και μπορείτε να το συμπεριλάβετε άφοβα σε μια υγιεινή διατροφή. Ο στόχος είναι να πάρετε το μισό από το ποσοστό των σιτηρών σας από μια πηγή ολικής αλέσεως, οπότε αν επιλέξετε το καλαμπόκι, καταναλώστε μισό φλιτζάνι. Σας προσφέρει επίσης βιταμίνη C και φυτικές ίνες.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Όσο για το ποπ κορν, μια μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που τρώνε ποπ κορν τείνουν να τρώνε και περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως. Όμως αν σας αρέσει, ελέγξτε τις μερίδες σας, ειδικά όσον αφορά στο βουτυρωμένο ποπ κορν και καλύτερα να επιλέξετε ποπ κορν χωρίς λιπαρά –που έχει εκατοντάδες θερμίδες λιγότερες.</span><br /><br /><span style="font-size: small;"><strong>Τα όχι και τόσο καλά.</strong> Τελικά το καλαμπόκι μας παχαίνει; Όχι ακριβώς. Μπορεί να έχει περισσότερες θερμίδες από ό,τι τα μη-αμυλούχα λαχανικά όπως το σπανάκι, αλλά όλα έχουν να κάνουν και με τον έλεγχο των μερίδων: σαφώς πρέπει να προσέχετε το ποσό τρώτε -όπως βέβαια και με οτιδήποτε άλλο.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Τώρα όσον αφορά το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, οι πιο πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι δεν διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη γλυκαντική ουσία), οπότε ελαχιστοποιήσετε το στη διατροφή σας και χρησιμοποιήστε το με φειδώ.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Σίγουρα, το καλαμπόκι είναι ένα αμυλούχο λαχανικό, αλλά αυτό δεν το κάνει απαραίτητα κακό για εσάς, λένε οι διαιτολόγοι που συμβουλεύουν να κάνετε χώρο στο πιάτο σας για το καλαμπόκι –όπως και για μια ποικιλία λαχανικών γενικότερα.</span></div>
<p><span style="font-size: small;">Πηγή: www.manamia.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα