Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα βασιλικού και κρούστα παρμεζάνας

3 Νοεμβρίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα


4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα στη μέση
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο φύλλα βασιλικού, συν 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο φύλλα βασιλικού
1/3 φλιτζάνι (5 κουταλιές της σούπας) βούτυρο, λιωμένο, συν 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα  
Αλάτι και πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Φρέσκα ελατήρια βασιλικό, προαιρετικά

 

 

 

Εκτέλεση

Ετοιμάστε ψηστιέρα ή τη σχάρα του φούρνου σε μέτρια εστία.
Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλου.
Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο βασιλικό μέσα στο λιωμένο βούτυρο και συμπληρώστε με τις 2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα.

Αλείψτε το κοτόπουλο ελαφρά με το μείγμα βασιλικού.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο βασιλικό, την υπόλοιπη παρμεζάνα, το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι.
Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αναμιχθεί καλά.
Μεταφορά σε ένα μπολ  και αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε τα φιλέτα κοτόπουλου στη σχάρα και ψήνετε για 10 λεπτά σε μέτρια εστία από κάθε πλευρά.

Σερβίρετε το ψητό κοτόπουλο με το μείγμα βασιλικού παρμεζάνας.
Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό και ρύζι ή πατάτες.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ