Διαιτητική σαλάτα με σπανάκι, superfoods και κινόα

3 Νοεμβρίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη σαλάτα
2/3 φλιτζάνι κινόα
Μισή κολοκύθα κομμένη σε κύβους
1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
6 φύλλα λάχανο, ψιλοκομμένα
100 γραμμάρια σπανάκι
2 ντομάτες κομμένες σε ψιλά καρέ
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
1/4 φλιτζάνι αποξηραμένα βατόμουρα ή φρέσκα
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
1/4 φλιτζάνι αναμεμειγμένη σπόρους (pepitas, chia, ηλιόσπορους)
½ κούπα σπόρους ροδιού  

Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά της σούπας νερό
1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλάκι του γλυκού ακατέργαστο μέλι
2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
αλάτι και πιπέρι

 

 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους και ρίξτε τη σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Ραντίστε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Ψήστε για περίπου μισή ώρα, γυρίζοντας τη στα μισά του ψησίματος. Αφήστε τη να κρυώσει.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το κινόα και 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζετε με σκεπασμένο καπάκι για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το καπάκι και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει.

Για το ντρέσινγκ
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μικρό βάζο μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.

Για τη σαλάτα
Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε το λάχανο ψιλοκομμένο, το σπανάκι. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Τέλος ραντίστε με το ντρέσινγκ και πασπαλίστε με τους σπόρους ροδιού  και (pepitas, chia, ηλιόσπορους.)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ