Μίτσελ: «Οι ευκαιρίες είναι για να τις αρπάζεις»

Στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με την Γιουβέντους, ο Μίτσελ δεν έμεινε μακριά από τα πιστεύω του. Και τόνισε ότι παρότι πρόκειται για πανίσχυρο αντίπαλο, σε σκληρή και απόρθητη έδρα, υπό πίεση για βαθμούς, ο Ολυμπιακός θα παίξει όπως σε κάθε ματς για τη νίκη, διότι αυτή είναι η φιλοσοφία τόσο του ίδιου όσο και του συλλόγου.

Ο Μίτσελ είπε ότι οι παίκτες του μπορούν να νικήσουν τον καθένα, από τη στιγμή που έχουν νικήσει Γιουβέντους και Ατλέτικο, ενώ παραδέχτηκε ότι η κριτική για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα είναι δίκαιη από τη στιγμή που δείχνει πολύ πιο αξιόπιστη στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μήπως είναι προσωπική ευκαιρία για ρεβάνς για την ήττα από την Γιουβέντους πριν από πολλά χρόνια στο τελευταίο του παιχνίδι ως παίκτης στη Ρεάλ στην Ευρώπη;

«Θέλω να αφήνω πίσω το ποδοσφσιρικό παρελθόν αλλά συνέχεια κάποιος μου το θυμίζει. Και κυρίως τα άσχημα (γέλια…). Ήταν το τελευταίο μου ματς και δεν ήταν ευχάριστο. Είναι διαφορετικά όλα τώρα, άλλωστε είναι και άλλο γήπεδο σε σχέση με τότε…».

Ο Ρομπέρτο ήταν ο πρωταγωνιστής στο πρώτο ματς. Είναι δύσκολο να το επαναλάβει. Τί πρέπει να αλλάξει για να μη δεχτεί ο Ολυμπιακός τόση πίεση;

«Στα τελευταία 20-25 λεπτά ήταν ήρωας ο Ρομπέρτο. Αν δείτε όμως όλο το ματς, δεν είχαμε αφήσει την Γιουβέντους να μας απειλήσει ιδιαίτερα. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και αύριο. Αξίζαμε στον Πειραιά τη νίκη απέναντι σε ένα σπουδαίο αντίπαλο. Αυτό μας δίνει θάρρος να το επαναλάβουμε. Φυσικά δεν θα έπαιζα ποτέ χωρίς γκολκίπερ!».

Μετά τον Αστέρα είχε πει ότι ξέμεινε από ιδέες. Μήπως βρήκε κάποιες άλλες γι΄αυτό το παιχνίδι;

«Απάντησα για εκείνο το παιχνίδι. Ψάξαμε με πολλούς τρόπους να σκοράρουμε και δεν τα καταφέραμε. Αναφερόμουν σε αυτό το ματς όταν είπα ότι ξέμεινα από ιδέες. Μία από τις υποχρεώσεις μου είναι να βρίσκω λύσεις. Θα ψάξω λοιπόν για να βρω. Αλλά, όπως και να με ρωτήσετε δεν πρόκειται να σας πω για το ποιους θα βάλω (γέλια…)».

Σε αυτό το γήπεδο η Γιουβέντους έχει 23 συνεχόμενες νίκες. Είναι δύσκολο για τους άλλους να πάρουν βαθμούς. Εσείς πώς το αντιμετωπίζετε;

«Δεν σκεφτόμαστε ότι η Γιουβέντους είναι αήττητη. Δεν χρειάζεται να δούμε αυτά τα νούμερα για να καταλάβουμε ότι είναι πανίσχυρος αντίπαλος. Ξέρουμε όμως ότι η Γιουβέντους θα έχει αύριο μεγαλύτερη πίεση. Να μπω όμως εγώ οι παίκτες μου σε οποιοδήποτε γήπεδο με σκέψη για οτιδήποτε άλλο εκτός από τη νίκη, δεν μας ταιριάζει. Πρέπει όμως να αρπάζεις τις ευκαιρίες όταν σου παρουσιάζονται και όχι να περιμένεις την επόμενη».

Στην Ελλάδα και για το πρωτάθλημα πολλοί λένε διάφορα για τον Ολυμπιακό. Ο Αλέγκρι όπως και ο Σιμεόνε είχε πει τα καλύτερα για τον Ολυμπιακό. Είναι μια απάντηση αυτό, σε όσα λέγονται στην Ελλάδα;

«Είναι η πραγματικότητα. Τα πηγαίνουμε καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν πάμε καλά στην Ελλάδα. Πολλές φορές η κριτική έχει βάσεις. Πολλές φορές κι εγώ λέω ότι δεν έχει σημασία ποιός είναι ο αντίπαλος, αλλά να υπερασπίζεσαι τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, είναι αλήθεια ότι είμαστε πιο αξιόπιστοι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η κριτική αυτή είναι εποικοδομητική. Αυτό που λέω πάντα στους παίκτες είναι ότι δεν τους ζητάει περισσότερα απ’ όσα μπορούν. Όταν κανουν καλά τα πράγματα αυτοί, τότε πάνε καλά για την ομάδα. Από τη στιγμή που έχουν νικήσει την Γιούβε και την Ατλέτικο, μπορούν όλους. Ο προπονητής μπορεί να κάνει κάτι μέχρι να αρχίσει το ματς. Από την ώρα αυτή σημασία έχει τι κάνουν ο Ρομπέρτο, ο Μήτρογλου και οι άλλοι παίκτες. Εγώ δεν μπορώ πια, δεν με βοηθούν ούτε η ηλικία μου, ούτε τα κιλά μου (γέλια…)».

Σχετικά άρθρα