Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι

4 Νοεμβρίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για την πορτοκαλόπιτα
4 μεσαία πορτοκάλια ξεφλουδισμένα και πολτοποιημένα
4 αυγά
150 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
200 γραμμάρια καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιοη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1φακελάκι βανίλια ή τρεις κάψουλες βανίλιας
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα πορτοκάλι ή λικέρ πορτοκάλι

Για το σιρόπι
600 γραμμάρια νερό
600 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι

 

 

 

Εκτέλεση

Για την πορτοκαλόπιτα
Βάζουμε 4 πορτοκάλια σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για 30 λεπτά σε δυνατή εστία. Πετάμε το νερό ξεπλένουμε τα πορτοκάλια με κρύο νερό, τα κόβουμε στη μέση, βγάζουμε τυχόν κουκούτσια και τα κάνουμε πουρέ στο μούλτι, ολόκληρα όπως είναι με τη φλούδα.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για τουλάχιστον 15 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει, πρέπει να γίνει μια πολύ αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε το λάδι, το 1/4 του πουρέ πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το εκχύλισμα πορτοκαλιού και το σιμιγδάλι.

Βάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 25 εκ. μακρόστενο που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.


Για το σιρόπι
Βράζετε όλα τα υλικά για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Σιροπιάζετε το γλυκό αφού έχει κρυώσει η πορτοκαλόπιτα, με χλιαρό σιρόπι.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

 

 
 
 
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ