Επιστροφή με το κεφάλι ψηλά

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε με τις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Γιουβέντους το σύνθημα για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση του αποτελέσματος και της προσπάθειας αυτού του μεγάλου αγώνα. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δήλωσε υπερήφανος για την ομάδα του και έστειλε μήνυμα ότι η εξέλιξη στον διεθνή ανταγωνισμό θα έχει συνέχεια. 
 
Στο ταξίδι της επιστροφής δεν υπήρχαν σκυμμένα κεφάλια, παρά την ήττα και τον τρόπο με τον οποίο ήρθε. Ήταν λογικό να υπάρχει πίκρα για το αποτέλεσμα, από τη στιγμή που η ομάδα προηγήθηκε και κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της, αλλά ήταν έκδηλη η ικανοποίηση σε όλους πως δόθηκε μια σκληρή μάχη απέναντι σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης. 
 
Στα κορυφαία διοικητικά κλιμάκια του Ολυμπιακού δεν έκρυβαν το θαυμασμό τους για τον τρόπο που διεκδίκησε η ομάδα τη νίκη, αλλά και για τα μεγάλα ζόρια που έβαλε ο Ολυμπιακός στην Γιουβέντους. «Προς το τέλος του ματς πετούσαν μπάλες στο γήπεδο για καθυστέρηση, ενώ ο Κιελίνι έκανε τον…ψόφιο κοριό στα τελευταία λεπτά για να κερδίσει χρόνο. Και μετά το ματς πήγαν και έκαναν όλε μπροστά στον κόσμο τους…»
 
Αυτό που βγαίνει είναι πίστη για πρόκριση στη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, παρότι θα χρειαστούν βαθμοί στα δύο τελευταία ματς με Ατλέτικο και Μάλμε. Τουλάχιστον τέσσερις. Και σιγουριά ότι η ομάδα θα πάει και στη Μαδρίτη για τη νίκη. 
 
Υπήρξαν αιχμές και για τη διαιτησία του Άγγλου Άτκινσον, καθώς στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι και στις τρεις φάσεις των γκολ της Γιούβε είχαν προηγηθεί παραβάσεις που δεν δόθηκαν από τον ρέφερι. Ο Άτκινσον επιχείρησε να κάνει μια ακριβοδίκαια και «μοντέρνα» διαιτησία, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο είχε τάσεις προστασίας της ιταλικής ομάδας. 
 
Στο αεροπλάνο δίνονταν συγχαρητήρια στους παίκτες της μεγάλης ομάδας για την προσπάθεια, αλλά και στους Νέους που λίγο νωρίτερα είχαν συντρίψει την Γιουβέντους με 3-0 για το Youth League. 
 
H αποστολή έφτασε στην Αθήνα γύρω στις 5 το πρωί και πλέον στρέφει την προσοχή της ξανά στο πρωτάθλημα, με επόμενο αντίπαλο τον Πανθρακικό, το μεσημέρι της Κυριακής. Σε ένα ματς όπου αναμένεται να παίξει βασικός στράικερ ο Χόρχε Μπενίτες

Σχετικά άρθρα