Επικίνδυνοι ελιγμοί σε Αιγαίο και Κύπρο

5 Νοεμβρίου 2014

Το αυστηρό μήνυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και οι έντονες αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας δεν δείχνουν να πτοούν την Άγκυρα, η οποία συνεχίζει απτόητη να προκαλεί. 

Ο Βενιζέλος για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Την ώρα που το Barbaros εξακολουθεί να κάνει «βόλτες» στην κυπριακή ΑΟΖ, σε μία περιοχή που πλέει ήδη και το ελληνικό υποβρύχιο Πρωτέας, τουρκική κορβέτα «αλώνισε» χθες στα ελληνικά χωρικά ύδατα. 

Πιο συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Τρίτης έπλεε στα στενά Καφηρέα, ενώ στη συνέχεια μετακινήθηκε ανάμεσα σε Κέα και Κύθνο. 

Σήμερα, στις 5:30 βγήκε εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων από τα βόρεια-βορειοανατολικά της Ρόδου.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Τούρκος βουλευτής του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Οσμάν Μπακ, έκανε λόγο για μονομερείς ενέργειες της κυπριακής πλευράς, μέσα στην Ελληνική Βουλή. 


Real.gr ΤΟΥΡΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ από realmedialive 

Ο Τούρκος πολιτικός έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που οργανώνει η Βουλή των Ελλήνων σε συνεργασία με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ. 

«Το Barbaros διεξάγει σεισμογραφικές έρευνες και έχουμε ενημερώσει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν μονομερείς ενέργειες από την πλευρά της Κύπρου» δήλωσε ο Οσμάν Μπακ και τόνισε ότι «όλη η υφαλοκρηπίδα είναι προσβάσιμη και οι δύο λαοί αποφασίζουν πως θα χρησιμοποιήσουν τους πόρους». 

Εξάλλου, κυπριακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι Τούρκοι εξακολουθούν να αναζητούν πλατφόρμα εξόρυξης, προκειμένου να την εγκαταστήσουν στα οικόπεδα 2 ή 3 της κυπριακής ΑΟΖ. Μάλιστα, σύμφωνα με το SigmaLive, η κρατική εταιρία πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν αποφάσισε να μην παρέχει την πλατφόρμα στην Άγκυρα. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δύο ή τρείς εταιρίες έχουν κλείσει την πόρτα τους στην Τουρκία, καθώς δεν επιθυμούν να εμπλακούν στα όσα συμβαίνουν στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. 

Τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και ελληνική Βουλή


Real.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...