Μακελειό: Γιος βουλευτού σκότωσε τέσσερα άτομα

5 Νοεμβρίου 2014
Την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε στον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Εντι Ράμα η Λουίζα Τζουβάνι Παπαθανάση, μετά το μακελειό σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στα Τίρανα με τέσσερις νεκρούς, που φέρεται να προκάλεσε ο γιος της, Κονσταντίν, ηλικίας 26 ετών. 

Από την επίθεση σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα ηλικίας 36, 38, 19 και 60 χρόνων, και φερόμενος ως δράστης είναι ο γιος της βουλευτού του Σοσιαλιστικού Κόμματος και ηθοποιού Λουίζας Τζουβάνι.

Η τραγωδία αυτή, εκτυλίχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από καβγά μεταξύ νέων με πρωταγωνιστή τον Κονσταντίν Τζουβάνι, αναφέρει η αλβανική αστυνομία. 

Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας ιταλός υπήκοος, 60 χρονών που ήταν θαμώνας στο νυχτερινό κέντρο και τραυματίστηκε θανάσιμα από την ανταλλαγή των πυρών.

Η αλβανική αστυνομία συνέλαβε τρεις υπόπτους, μεταξύ των οποίων, και τον 26χρονο γιο της Λουίζας Τζουβάνι.

Η Λουίζα Τζουβάνι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην αλβανική Βουλή με δάκρυα στα μάτια καταδίκασε το έγκλημα και ανακοίνωσε ότι παραιτείται από το αξίωμα.

Ο Κονσταντίν Τζουβάνι, γιος του σκηνοθέτη, Γκιέργκι Τζουβάνι, είχε προηγούμενα με την δικαιοσύνη αφού το 2011 δολοφόνησε έναν συνομήλικό του, έγκλημα το οποίο το δικαστήριο έκρινε ως περίπτωση αυτοάμυνας και τον είχε καταδικάσει σε δύο χρόνια κάθειρξη. 

Η αλβανική αντιπολίτευση αποδίδει το τωρινό έγκλημα στη δικαστική απόφαση του 2011 υποστηρίζοντας ότι «η δικαιοσύνη είχε υποκύψει τότε σε πιέσεις του πρωθυπουργού και της ίδιας της βουλευτού για να αφεθεί ελεύθερος ο Κοσνταντίν Τζουβάνι με αποτέλεσμα να αφαιρέσει τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων».
 

Ποια είναι η Λουίζα Τζουβάνι Παπαθανάση
Κατάγεται από το χωριό Ραχούλα της Επαρχίας Αλύκου και είναι πολύ γνωστή ηθοποιός στην Αλβανία. Συνδέεται φιλικά με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Εντι Ράμα, ο οποίος την έπεισε να ασχοληθεί με την πολιτική. Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές το 2009 και ήταν δεύτερη στη λίστα της περιφέρειας Αυλώνας, αναλαμβάνοντας προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά την πόλη που γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά της χρόνια, τους Αγίους Σαράντα. Αρνητική εντύπωση είχε προκαλέσει η δήλωση της από το βήμα της Αλβανικής Βουλής το Σεπτέμβριο του 2010, όταν είπε «σταματήστε να χτίζετε εκκλησίες, χρειαζόμαστε ένα μεγάλο θέατρο».

Η Λουίζα Τζουβάνι Παπαθανάση

Kαι ο γιος της Κονσταντίν

 


Madata.gr. on-news.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ