Παραπομπή Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ προτείνει ο εισαγγελέας

5 Νοεμβρίου 2014

Την παραπομπή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας Εφετών, Μανώλης Δράκος στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Η πρόταση για παραπομπή του κ. Διώτη είναι για απιστία, ενώ αντίθετα ο κ. Δράκος προτείνει τη μη παραπομπή του Γιάννη Καπελέρη, επίσης άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, για την ίδια υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες. Αμφότεροι θα κριθούν από το Δικαστικό Συμβούλιο του Εφετείου για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τη λίστα και για τους ελέγχους που δεν πραγματοποιήθηκαν στους 2.652 καταθέτες, οι οποίοι φέρονται να έχουν καταθέσεις περίπου 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τους οικονομικούς εισαγγελείς. 

Ο κ. Διώτης είχε υποστηρίξει στην απολογία του ότι δεν έκανε τους ελέγχους γιατί είχε πεποίθηση ότι οποιαδήποτε ενέργειά του θα ήταν παράνομη, αφού θα παραβίαζε τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων. Ο δε κ. Καπελέρης είχε αποδώσει ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αναφέροντας ότι του είχε δώσει μόνο δέκα ονόματα για δειγματοληπτικό έλεγχο και πως δεν γνώριζε την ύπαρξη λίστας. 

Πηγή: axortagos.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ