Το παν να συνεχίσει…

Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές του ομίλου θα κριθεί, λοιπόν, για τον Ολυμπιακό η συνέχεια της φετινής ευρωπαϊκής παρουσίας του. 
 
Με βάση την συνοπτική εξέταση των σεναρίων, μπορεί να γίνει οτιδήποτε. Με δύο νίκες, μπορεί να βγει πρώτος. Με ισοπαλία στη Μαδρίτη και νίκη με την Μάλμε, δεύτερος. Με νίκη ή ισοπαλία κόντρα στους Σουηδούς, τρίτος. Με δύο ήττες, τελευταίος. Όλα είναι ανοιχτά, εξαρτώνται και από τον ίδιο τον Ολυμπιακό και από τα αποτελέσματα στα Μάλμε-Γιουβέντους και Γιουβέντους-Ατλέτικο. 
 
Το ιδανικό θα είναι να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Διότι τότε, στα νοκ άουτ, θα έχει το πλεονέκτημα της έλλειψης άγχους. Θα έχει ήδη πετύχει, θα απολαύσει τα ματς με το όποιο μεγαθήριο, θα ρίξει το βάρος στο πρωτάθλημα, όπου προβλέπεται μάχη μέχρι τέλους κι όχι πρόωρη στέψη όπως συνήθως. 
 
Σημαντικό θα είναι και το πιο ρεαλιστικό σενάριο, δηλαδή να τερματίσει τρίτος στον όμιλο και να συνεχίσει στο Europa League. Με κίνητρο περαιτέρω διάκρισης στην Ευρώπη, μέχρι όσο πάει. Όπως συμβαίνει κάθε φορά που συνεχίζει σ΄αυτή τη διοργάνωση, αλλά με περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας φέτος λόγω της δυναμικής που έχει αναπτύξει και της μεγαλύτερης εμπειρίας του εναντίον συλλόγων που θα διεκδικήσουν τον ίδιο στόχο στη συγκεκριμένη διοργάνωση. 
 
Προφανώς το χειρότερο θα είναι να αποκλειστεί, κάτι που μοιάζει απίθανο καθώς είναι καλύτερος από την Μάλμε, θα πηγαίνει λογικά για δύο αποτελέσματα στο Καραϊσκάκη, αλλά εάν πάει το ματς της τελευταίας αγωνιστικής σε μορφή τελικού, όλα μπορεί να συμβούν. Μια τέτοια απευκταία έκπληξη θα σημαίνει κάζο, διότι ο Ολυμπιακός θα έχει μείνει εκτός Ευρώπης παρότι θα έχει νικήσει Ατλέτικο και Γιουβέντους . Και φυσικά θα είναι δύσκολο ψυχολογικά να στραφεί στο στόχο της κατάκτησης του τίτλου, μπαίνοντας στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. 
 
Για αυτούς τους προαναφερθέντες λόγους, πέραν του πρεστίζ και του οικονομικού, ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει την καλή προσπάθειά του να περάσει στους «16». Για να είναι πανέτοιμος την άνοιξη να υπερασπιστεί τα εγχώρια κεκτημένα του και την ασφάλεια της συμμετοχής στο επόμενο Champions League…

Σχετικά άρθρα