Καινοτόμο σύστημα αξιολόγησης πολλαπλών αρθρώσεων

Μία πρωτοποριακή καινοτομία στον χώρο του αθλητισμού όσον αφορά την αποκατάσταση παρουσιάστηκε από την εταιρία Life – Ergo.

Η εταιρία παρουσίασε το Isoforce το οποίο αποτελεί ένα από τα κορυφαία ισοκινητικά δυναμόμετρα στον κόσμο. Ο ισοκινητικό έλεγχος είναι το πιο αξιόπιστο μέσο αξιολόγησης και θεραπείας της μυϊκής λειτουργίας και πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της ισοκινητικής άσκησης. Το Isoforce ελέγχει κάθε άρθρωση του ανθρώπινου σώματος.

Η ισοκινητική αξιολόγηση αναγνωρίζει την υπάρξει τυχόν δυσλειτουργιών και ανισορροπιών ανάμεσα στις ανταγωνιστικές μυϊκές ομάδες και με τον τρόπο αυτό είναι δυνατό να αξιολογηθεί η μυϊκή δύναμη. Εκείνο το οποίο έχει παρατηθεί από έρευνες είναι ότι προκύπτουν σημαντικά και πολλαπλά οφέλη στην μετεγχειρητική περίοδο αποκατάστασης. Με τη χρήση της ισοκινητικής άσκησης είναι δυνατή η αποφυγή μυοσκελετικών τραυματισμών σε όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος. . Από τα βασικότερα οφέλη είναι η νευρομυϊκή συναρμογή, η ιδιοδεκτικότητα, η μυϊκή ενδυνάμωση καθώς και η επανένταξη του ασκούμενου στην καθημερινή του δραστηριότητα.

Σχετικά άρθρα