Αναστασίου: «Οι λεπτομέρειες δεν ήταν με το μέρος μας»

Ευχαριστημένος για την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του έδειξε ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου.

«Είχα πει στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι ο αγώνας ήταν win or die. Νομίζω ότι οι παίκτες μου προσπάθησαν να το κάνουν πράξη. Να πεθάνουν στο γήπεδο και να νικήσουν. Έγινε όμορφο παιχνίδι. Οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου το ευχαριστήθηκαν γιατί η μπάλα ανεβοκατέβαινε. Θέλαμε καλύτερη διαχείριση. Μόλις έγινε το 2-2 θα μπορούσαμε να κάνουμε το 3-2. Δεν έγινε το έκανε η Αϊντχόφεν. Είναι λεπτομέρειες και δυστυχώς αυτές για μια ακόμα φορά δεν ήταν με το μέρος μας», είπε αρχικά.

– Γιατί παρουσιάστηκαν τέτοια αμυντικά κενά;

«Είναι μια αρκετά γρήγορη ομάδα, παίζει αρκετά καλά στο επιθετικό τρανζίσιον και φάνηκε από το δεύτερο γκολ. Επιθετικά δεν έχω κανένα παράπονο αλλά αμυντικά θα μπορούσαμε καλύτερη λειτουργία. Οι εντολές ήταν να είμαστε πιο δεμένοι για να μην βρει κενά κάτι που συνέβη αρκετές φορές και δυστυχώς το πληρώσαμε γιατί η Αϊντχόφεν επιθετικά είναι μια πολύ καλή ομάδα και ξέρει τι πρέπει να κάνει όταν επιτίθεται».

– Ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα;

«Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία γιατί και οι δύο ομάδες έπαιξαν επιθετικά και έχασαν ευκαιρίες».

– Τι λείπει από τις ελληνικές ομάδες και στην Ολλανδία ένας 20χρονος θεωρείται έτοιμος παίκτης ενώ στην Ελλάδα ταλέντο;

«Βασικό πρόβλημα είναι η εκπαίδευση και η έμφαση στις λεπτομέρειες στις μικρές ηλικίες. Εμείς είμαστε ομάδα που προσπαθούμε να δώσουμε έμφαση να κάνουμε σωστά τα βασικά ενώ εκείνοι ήδη είναι ένα επίπεδο πάνω».

– Τι κρατάτε από τις αναμετρήσεις με την Αϊντχόφεν;

«Το πνεύμα που δείξαμε και στα δύο παιχνίδια και ότι θελήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Ομάδα για 95 λεπτά δεν σταμάτησε να τρέχει σε υψηλό τέμπο και δεν σταμάτησε να τρέχει. Όταν παίζει και ο αντίπαλος έτσι μας βοηθάει να δούμε την ποιότητά μας. Είμαστε σε καλό δρόμο και πρέπει να βελτιώσουμε τις λεπτομέρειες. Εκεί θέλει πολλή δουλειά».

– Η πρόκριση χάθηκε στο Εστορίλ;

«Σε ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο και εμείς ειδικά στο επίπεδο που είμαστε δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι ένα ματς με πορτογαλική ομάδα όσο χαμηλά και να είναι στη βαθμολογία δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι θα κερδίσουμε. Ίσως σήμερα να ήταν αλλιώς τα πράγματα. Ήταν μια άσχημη εικόνα για μας και δεν αλλάζει πια. Το σημαντικό στα επόμενα δύο ματς να δείξουμε καλή εικόνα και να συγκεντρωθούμε στις εγχώριες υποχρεώσεις».

– Με την επανένταξη του Μπεργκ και τη μεταγραφή του Νίνη, μπορεί να κάνει restart ο Παναθηναϊκός;

«Το restart ξεκίνησε από τον Παναιτωλικό. Θέλουμε να έχουμε συνέχεια καλή παρουσία και θετικά αποτελέσματα. Ο Μάρκους παίρνει χρόνο συμμετοχής και επανέρχεται. Ο Σωτήρης ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, κάπου στη διαδρομή δεν είχε την εξέλιξη που περίμενε και ο ίδιος. Μιλήσαμε γι’ αυτό. Ξέρει τι έκανε σωστά και τι λάθος. Σημαντικό ότι ξέρει πολύ καλά την ομάδα, ξέρει που έρχεται και το κυριότερο ότι για να επανέρθει στο επίπεδο που ήταν να δουλέψει, το κεφάλι χαμηλά και είναι στο χέρι του να συνεχιστούν τα θετικά σχόλια».

– Πόσα κοντά είσαστε να εφαρμόσετε αυτό που παρουσίασε η Αϊντχόφεν σήμερα;

«Πρέπει να ξεκινήσει από την ακαδημία και εκεί πρέπει να γίνεται αυτή η δουλειά. Εκεί κάνουμε γρήγορα βήματα προς τα εμπρός γιατί πρέπει στην ακαδημία να μαθαίνουν σωστό ποδόσφαιρο και όχι τα αποτελέσματα. Με τη δουλειά που γίνεται και παραμένοντας στη φιλοσοφία για γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός είναι πολύ κοντά να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες να παίζει γρήγορο, ελκυστικό, επιθετικό ποδόσφαιρο».

– Μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο στον όμιλο ο Παναθηναϊκός;

«Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η Ντιναμό Μόσχας ήταν η τέταρτη ομάδα της κλήρωσης, ήξερα από την αρχή ότι ήταν δύσκολα τα πράγματα. Αν μιλήσουμε για βαθμούς ίσως 1-2 παραπάνω. Το σημαντικό είναι ότι προσπαθούμε να δείχνουμε ανταγωνιστικό πρόσωπο και είναι σημαντικό να μείνουμε συγκεντρωμένοι στα τελευταία παιχνίδια».

– Πώς είναι ο Ζέκα;

«Αύριο θα κριθεί η κατάσταση του Ζέκα . Είναι μαχητής, έχει σφίξιμο στο δικέφαλο».

Σχετικά άρθρα