Το γυναίκειο βόλεϊ συμπαραστέκεται στην Ιρανή Ghoncheh Ghavami

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού μαζί και με τις άλλες ομάδες της Α1, θα προβούν σε μια διαφορετική διαμαρτυρία, σε ένδειξη συμπαράστασης προς την Ghoncheh Ghavami και των των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μια πρωτοβουλία από την ΕΟΠΕ, στα πλαίσια της υποστήριξης της διεθνούς καμπάνιας που έχει ξεκινήσει, η παγκόσμια κοινότητα βόλεϊ, για άμεση αποφυλάκιση της Ιρανής φιλάθλου Ghoncheh Ghavami.

Η 25χρονη Ιρανή Ghoncheh Ghavami, φυλακίστηκε στις 20 Ιουνίου, επειδή απλά ζήτησε να μπορούν οι γυναίκες να βλέπουν τους αγώνες βόλεϊ. Στις 2 Νοεμβρίου, τα ιρακινά δικαστήρια την έκριναν ένοχη, με την κατηγορία της προπαγάνδας, εναντίον του συστήματος, ενώ πραγματοποιούσε ειρηνική διαδήλωση, έξω από το στάδιο Azadi, στην Τεχεράνη, για την ισότητα στην παρακολούθηση αγώνων βόλεϊ και από τις γυναίκες.

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ:

“Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π. καθώς και τα δώδεκα Τ.Α.Α. που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στην Ιρανή βρετανικής καταγωγής Ghoncheh Ghavami η οποία καταδικάστηκε με ένα χρόνο φυλακή επειδή παρακολούθησε τον αγώνα του Παγκοσμίου Λιγκ Ιράν – Ιταλία και η ίδια διανύει την 8η ημέρα απεργίας πείνας.

Η Ε.Σ.Α.Π. θα αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς την FIVB και προς κάθε αρμόδιο φορέα και θα συνταχθεί μαζί με την Ε.Ο.Π.Ε στην πρωτοβουλία του Π.Α.Σ.Α.Π. για κοινή διαμαρτυρία των φορέων του ελληνικού βόλεϊ.

Επίσης, η ΕΣΑΠ έστειλε έντυπο υλικό προς τις ομάδες της Volleyleague που θα το χρησιμοποιήσουν όπως το κρίνουν στους αγώνες της 3ης αγωνιστικής για τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή της διαμαρτυρίας της κοινότητας του ελληνικού βόλεϊ.

Το βόλεϊ δεν είναι έγκλημα. Είναι νόημα ζωής, είναι η ψυχή μας και δεν φυλακίζεται”.

Σχετικά άρθρα