Αναστασίου: «Κανένα φόβο για το ματς με τον ΠΑΟΚ»

Σίγουρος για την παρουσία της ομάδας του στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ αλλά και μια καλή ευκαιρία για να φανεί εάν υπάρχει διαφορά με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, εμφανίστηκε ο Γιάννης Αναστασίου στις δηλώσεις του στη Nova. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε εγκωμιαστικά για τον Άγγελο Αναστασιάδη ενώ υπογράμμισε ότι ο Σωτήρης Νίνης πρέπει να παραμείνει ταπεινός και να μην πετάει στα σύννεφα.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

– Υπάρχουν ψυχολογικά δυνάμεις στην ομάδα για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ μετά από τόση προσπάθεια κόντρα στην Αϊντχόφεν;

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια αλλά υπάρχουν αποθέματα και δυνάμεις. Δεν έχω κανένα φόβο για το συγκεκριμένο παιχνίδι».

– Κρατάτε το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Αϊντχόφεν;

«Όταν παίζεις σε αυτό το επίπεδο και κάνεις κάποια λάθη, κοστίζουν. Σου δίνουν τροφή για να γίνεις καλύτερος. Δεν είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε. Σημαντικό είναι ότι δουλεύουμε, προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, βλέπουμε τα λάθη μας και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Είναι μια διαδικασία που θα διαρκέσει κάποιο χρόνο αλλά το σημαντικό είναι ότι είμαστε στο σωστό δρόμο».

– Πόσο εύκολο είναι να γυρίσει ο διακόπτης στο εξίσου σημαντικό ματς με τον ΠΑΟΚ;

«Από μόνο του όταν παίζεις στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και την ατμόσφαιρα που υπάρχει εκεί, το κάνει ενδιαφέρον. Το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί για τους παίκτες μου είναι εάν θα είναι συγκεντρωμένοι στο συγκεκριμένο παιχνίδι».

– Περιμένατε ότι όταν θα έρχονταν το ματς ο ΠΑΟΚ θα ήταν πρωτοπόρος και με 5 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο;

«Για να πω την αλήθεια όχι αλλά αυτό δείχνει και την πορεία της ομάδας. Φέτος είναι αρκετά σταθερή, παίρνει αποτελέσματα, παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα στην Τούμπα και νομίζω θα γίνει αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι».

– Πού μπορεί να κριθεί το παιχνίδι;

«Θα κριθεί στις λεπτομέρειες και πόσο έτοιμες θα παρουσιαστούν τακτικά και πόσο αυτοσυγκέντρωση θα έχουν μετά από δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια την Πέμπτη το βράδυ. Θα χρειατσεί μεγάλη αυτοσυγκέντρωση και τακτική προσήλωση. Για μένα μετράει να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και ο καλύτερος ας κερδίσει».

– Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα του προπονητή;

«Φαίνεται η δουλειά του κ. Αναστασιάδη. Κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά, εξαιρετική θα έλεγα με βάση και το υλικό που έχει. Όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει δείξει αξιόλογο έργο. Είναι ένας Έλληνας προπονητής σε μια μεγάλη ομάδα και ο ΠΑΟΚ παίζει ποιοτικό, γρήγορο ποδόσφαιρο, έχει και αρκετούς Έλληνες στην ομάδα και αυτό κάνει τη δουλειά του κ. Αναστασιάδη ακόμα πιο σημαντική».

– Σας ταιριάζει το στυλ του επιθετικού ποδοσφαίρου από τον αντίπαλο;

«Έχω πει ότι επειδή και εμείς είμαστε ποδοσφαιρική ομάδα είναι καλό για μας. Είναι η χαρά του φιλάθλου να βλέπει επιθετικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ στην έδρα του παίζει πάντα ανοιχτό, επιθετικό ποδόσφαιρο. Εκεί θα είναι αρκετά ενδιαφέρον για να δούμε το επίπεδο που βρισκόμαστε και εμείς και εάν η διαφορά μας με τον ΠΑΟΚ είναι τόσο μεγάλη όσο δείχνει η βαθμολογία».

– Τι να περιμένουμε από τον Νίνη;

«Ο Παναθηναϊκός έδωσε στον Σωτήρη μια δυνατότητα να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του. Είναι νέος σε ηλικία. Νομίζω ότι πήρε αρκετά μαθήματα τα περασμένα χρόνια, ξέρει πλέον τι πρέπει να κάνει και είναι καθαρά στο χέρι το δικό του. Είναι ένα παιδί που έχει δυνατότητες, έχει δημιουργικές ικανότητες. Για μας μπορεί να δώσει λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά το σημαντικό είναι να παραμείνει ταπεινός, να δουλεύει και να μην πετάει στα σύννεφα που δεν νομίζω. Το σημαντικό είναι όλα τα παιδιά της ομάδας μας, όχι μόνο ο Σωτήρης, να δουλεύουν με αποκλειστικό σκοπό να γίνονται καλύτεροι, κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα».

Σχετικά άρθρα