Σαλπιγγίδης: «Το ντέρμπι, η κορυφή, το ρόστερ και η Φιορεντίνα»

Για όλους και για όλα μίλησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μετά την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ επί της Φιορεντίνα και το ισόπαλο αποτέλεσμα που του δίνει πολλές πιθανότητες για να διεκδικήσει την πρόκριση, αρκεί βεβαίως να κερδίσει τόσο την Ντιναμό Μινσκ όσο και την Γκινγκάμπ.

Ο Σαλπιγγίδης στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ ενώ μίλησε και για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. 

Αρχικά για το παιχνίδι στο «Αρτέμιο Φράνκι» ο Σαλπιγγίδης υποστήριξε: «Οταν καταφέρνεις να προηγηθείς και στα τελευταία λεπτά σε ισοφαρίζει ο αντίπαλος, σου μένει η πικρία γιατί θα μπορούσες να είχες φύγει με την νίκη. Αλλά από την άλλη, έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, εμείς θα μπορούσαμε να το είχαμε χάσει νωρίτερα. Αλλά θεωρώ ότι και με την ισοπαλία είμαστε ευχαριστημένοι».

– Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ με δύο νίκες περνά στους “32” ;

– «Μπορεί η ομάδα να πάρει τις δύο νίκες και να ακολουθήσει την Φιορεντίνα στην επόμενη φάση. Αλλά θα πρέπει αυτό να το κάνουμε πράξη, κερδίζοντας τους δυο επόμενους αγώνες.

Η αλήθεια είναι ότι το φοβηθήκαμε το παιχνίδι στην αρχή. Η Φιορεντίνα ήταν πολύ ανώτερη από εμάς. Ο προπονητής άλλαξε πολλά πράγματα για να βρει το ιδανικότερο. Φυσικά με τις αλλαγές του προπονητή και εμείς αλλάξαμε πρόσωπο στο δεύτερο μέρος και σταθήκαμε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο».

Όσο για το ρόστερ του ΠΑΟΚ ανέφερε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε μόνο έντεκα παίκτες και μετά δεν έχουμε κάτι. Έχει βάθος η ομάδα, έχει καλό ρόστερ και στη συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι. Δεν υπάρχουν αναπληρωματικοί στην ομάδα μας. Απλά υπάρχουν κάποιοι πιο έτοιμοι και κάποια παιδιά που είχαν ατυχίες με τραυματισμούς. Όλοι είναι ικανοί να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός αγώνα».

Ο Σαλπιγγίδης έδωσε το σύνθημα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Η πόλη ζει για το ματς αυτό και ελπίζω να δικαιώσουμε τις προσδοκίες του κόσμου. Θέλουμε να διατηρηθούμε στην κορυφή, δεν πρέπει να θριαμβολογούμε από την 8η αγωνιστική.  Εμείς θέλουμε να παραμείνουμε εκεί στην κορυφή και να συνεχίζουμε πάντα με νίκες. Μακάρι να εξελιχθούν τα πράγματα όπως όλοι τα θέλουμε. Ξέρουμε όλοι ότι έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε αρκεί να είμαστε ταπεινοί και προσγειωμένοι».

Σχετικά άρθρα