Ρεβάνς ή αήττητο στο Μερσεϊσαϊντ;

Τα μάτια όλου του ποδοσφαιρόφιλου κόσμου είναι στραμμένα στο Άνφιλντ. Λίβερπουλ εναντίον Τσέλσι σε ένα ματς που πλέον έχει γίνει κλασικό με το πέρασμα της τελευταίας δεκαετίας.

Πέρυσι ζήσαμε μία ακόμα πράξη του δράματος στο Μέρσεϊσαϊντ.  Η Λίβερπουλ πρωτοπόρος, ήθελε τη νίκη για να παραμείνει στην πρώτη θέση, πάνω από τη Μάντσεστερ Σίτι. Όμως ο Τζέραρντ γλύστρησε, ο Ντεμπά Μπα σκόραρε και τα υπόλοιπα πλέον είναι ιστορία… Προς το τέλος του ματς ο Γουίλιαν σφράγισε τη νίκη των μπλε και ο Μουρίνιο πανηγύριζε έξαλλα μέσα στο άντρο των αντιπάλων του.

Η μεγάλη αντιπαλότητά τους δημιουργήθηκε κυρίως την τελευταία δεκαετία, όχι όμως ότι και παλαιότερα δεν ήταν έντονη η διαμάχη τους.  Ο πρωταρχικός λόγος ήταν ότι η Λίβερπουλ είχε μακρά ιστορία αλλά έχει να πάρει τίτλο πολλά χρόνια, ενώ για τους Λονδρέζουν ίσχυε το ακριβώς αντίθετο.

Πριν από το 1997 οι κόκκινοι ήταν οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού έχοντας κατακτήσει 10 μεγάλα τρόπαια σε αντίθεση με τους μπλε που είχαν μόλις τέσσερα. ( εικόνες Νταλγκλίς και Τζόλα).

Την τελευταία δεκαετία πάντως μας είχαν ανταμείψει με το πάθος και το θέαμά τους.

Το 2005  στον τελικό του Λιγκ Καπ μπορεί ο Ρίισε να πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ αλλά το τρόπαιο πήγε στην Τσέλσι μετά από λάθος του Τζέραρντ.  

Το  2006 στα ημιτελικά του Κυπέλλου και στον τελικό του Λιγκ Καπ στο Όλντα Τράφορντ η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-1.

Το 2009 γίναμε μάρτυρες ενός εκπληκτικού προημιτελικού στο Τσάμπιονς Λιγκ που ήρθε ισόπαλος 4-4.

και το 2010 η Τσέλσι κέρδισε ξανά στο Άνφιλντ… ξανά μετά από λάθος του Τζέραρντ. 

Ένας άλλος λόγος ήταν η μάχη των αρχηγών. Οι Άγγλοι συζητούσαν πολύ για το δίδυμο Τζέραρντ εναντίον Λάμπαρντ και αυτό γιατί είναι περίπου ίδιοι παίκτες. Και οι δύο ήταν οι μεγάλοι αστέρες στις ομάδες τους αλλά με την Εθνική δεν είχαν επιτυχία.  

Και τέλος οι αντιδράσεις που υπήρξαν με την αλλαγή στρατόπεδου του Φερνάντο Τόρες. 

Δύο λοιπόν παλιοί εχθροί βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι. Αυτή θα είναι η 45η συνάντησή της Λίβερπουλ με την Τσέλσι στην Πρέμιερ Λιγκ  με τους μπλε να παίρνουν κεφάλι στις νίκες, με 18 μετά την περσινή τους επιτυχία. Η Λίβερπουλ έχει μία λιγότερη ενώ 9 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Ωστόσο το Άνφιλντ δεν είναι και τόσο φιλόξενο για τους Λονδρέζους αφού μόλις 5 φορές έχουν φύγει με ψηλά το κεφάλι.

Η διαφορά σε σχέση με το ματς του Απριλίου είναι ότι αυτή τη στιγμή είναι η Τσέλσι που έχει το πάνω χέρι. Μάλιστα η ομάδα του Μουρίνιο έχει να ηττηθεί από το περσινό πρωτάθλημα, κάτι που δεν ισχύει για εκείνη του Ρότζερς που πριν από μια αγωνιστική έχασε από τη Νιουκαστλ .  Πάντως τις τελευταίες τρεις φορές που οι κόκκινοι είχαν 14 βαθμούς στις 10 πρώτες αγωνιστικές κατάφεραν να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

  

 

Σχετικά άρθρα