«Για να νικήσεις τον Άρη πρέπει να παίξεις καλά»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δήλωσε πολύ δυσαρεστημένος από την εμφάνιση των παικτών της Κηφισιάς στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με αντίπαλο τον Άρη στην Θεσσαλονίκη.

«Κέρδισε δίκαια ο Άρης», παραδέχθηκε ο προπονητής της ΑΕΝΚ και εξήγησε: «Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού έβαλε τις βάσεις για να πάρει τη νίκη, μας πίεσε στο να οργανώσουμε την επίθεσή μας και να βγάλουμε τα συστήματά μας. Ο Άρης μας αποδιοργάνωσε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρει ρυθμό και επιθετικά και να σκορ με μακρινά σουτ, από τα οποία τα περισσότερα έγιναν με πλεονέκτημα. Στο πρώτο μέρος δεχτήκαμε 43 πόντους χωρίς καλή οργάνωση και καλές συνεργασίες στην άμυνά μας. Στο δεύτερο μέρος η εικόνα ήταν διαφορετική, γιατί αποφασίσαμε και εμείς να παίξουμε μπάσκετ, να βάλουμε τα σώματα μας, να κυνηγήσουμε μπάλες. Επιστρέψαμε στο παιχνίδι σε ένα σημαντικό σημείο για τη ροή του παιχνιδιού, είχαμε όμως ένα άστοχο σουτ με τον Ντούβνιακ ένα λεπτό πριν το τέλος που θα μας έδινε πλεονέκτημα».

«Ήταν καταπληκτικός ο Αντεγκμπόγιε στα τελευταία πέντε λεπτά», σχολίασε, επίσης, ο Παπαθεοδώρου και υπογράμμισε: «Για να κερδίσεις τον Άρη στο Αλεξάνδρειο, είτε έχει κόσμο, είτε όχι, είτε παίζει ο Γκάλης, είτε ο Όγκο (σ.σ. Αντεγκμπόγιε), πρέπει να παίξεις συγκεντρωμένα και καλά».

Το κακό πρώτο ημίχρονο και η αστοχία στις βολές κόστισαν στην Κηφισιά σύμφωνα με τον Παναγιώτη Καυκή, τον 34χρόνο γκαρντ της ΑΕΝΚ: «Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη του. Δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και ο Άρης ξέφυγε με διαφορά στο πρώτο ημίχρονο. Κάναμε την προσπάθειά μας να επανέλθουμε, το καταφέραμε, αλλά όταν έχεις δώσει δικαίωμα στον Άρη να ξεφύγει και γυρνάς το ματς με κόπο, είναι δύσκολο να το κερδίσεις στο τέλος. Ήταν αρνητικό σημείο για μας οι 16/30 βολές, αλλά θετικό ότι επανήλθαμε και μειώσαμε τη διαφορά, που ίσως παίξει ρόλο γιατί είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τον Άρη. Σίγουρα δε μας αρέσει να παίζουμε σε άδειο γήπεδο».

Σχετικά άρθρα