Ο Μαραθώνιος των ρεκόρ…

Mε τη συμμετοχή περισσότερων από 35 χιλιάδων δρομέων διεξάγεται αυτή την ώρα ο 32ος Μαραθώνιος Δρόμος της Αθήνας. Ο Αυθεντικός όπως τον αποκαλούν από φέτος, εντάχθηκε στη λίστα με τους 10 καλύτερους αγώνες του κόσμου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου.

Η διοργάνωση αποτελεί πλέον ένα από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά και αθλητικά γεγονότα που πραγματοποιούνται κάθε Νοέμβριο στη χώρα μας, με τις εγγραφές για τα 5 χλμ. και τα 10 χλμ. να έχουν… κλείσει φέτος από τις αρχές καλοκαιριού με αυξημένο αριθμό συμμετοχών.

Οι ξένες συμμετοχές είναι αυξημένες κατά 35%, ενώ ήδη από την αρχή της χρονιάς η διοργάνωση φιγουράρει σε δημοσιεύματα διεθνών μέσων ενημέρωσης ως μία από τις μεγάλες ταξιδιωτικές και δρομικές εμπειρίες που αξίζει να βιώσεις.

Ο πρώτος αγώνας, αυτός των 5χλμ. ξεκίνησε στις 07.50. Περίπου 9.000 δρομείς εκκίνησαν από τη Λεωφόρο Αμαλίας (στο ύψος του μεγάρου Μποδοσάκη) με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα. Νικητής για ακόμα μία χρονιά αναδείχθηκε ο Κώστας Νακόπουλος σε 15′:27″ενω πρώτη νικήτρια στις γυναίκες ήταν η Ελένη Θεοδωροπούλου. Μία ώρα αργότερα δόθηκε εκκίνηση στα 10χλμ όπου συμμετείχαν οι Βασίλης Κικίλιας και Ανδρέας Λοβέρδος. Νικητής αναδείχθηκε ο Κώστας Γκελαούζος και δεύτερος ο Νίκος Μαγγίνας λίγο πιο πίσω. Πρώτη τερμάτισε η Αναστασία Καρακατσάνη σε 35′ 40″. Και τέλος στις 9 η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, έδωσε την εκκίνηση για τον Κλασικό Μαραθώνιο.

Σχετικά άρθρα