Ψάχνουν εμβάσματα σε offshore του Καρατζαφέρη

9 Νοεμβρίου 2014

Eμβάσματα ύψους 1,65 εκατομμύρια ευρώ από μεσάζοντες των ελικοπτέρων Super Puma κατέληξαν σε δύο offshore εταιρίες, που φέρονται να ανήκουν στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Realnews της Κυριακής, τα δύο εμβάσματα προέρχονται από την εταιρεία Premium Properties του Αλέξανδρου Τσάτσου, ο οποίος -μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο- μεσολάβησε στη σύμβαση του ελληνικού Δημοσίου με τη γαλλική εταιρεία Eurocopter για προμήθεια των ελικοπτέρων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα οι εταιρείες που εξετάζονται και στις οποίες κατέληξαν τα εμβάσματα αυτά, είναι οι Catalina Ltd και Homeric, που πιθανολογείται ότι ανήκουν στον Γιώργο Καρατζαφέρη και συγγενικά του πρόσωπα.

Σχετικά με τις συγκεκριμένες εταιρίες μάλιστα, ο εισαγγελέας ζήτησε με έγγραφό του προς τη Βουλή να ενημερωθεί εάν έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ.

Ο Καρατζαφέρης για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Realnews

Το σχόλιο του Γιώργου Καρατζαφέρη για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Realnews αναφέρει τα εξής: «Σχετικά με την βασιμότητα και έκταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα της εφημερίδας REALNEWS δηλώνω ότι αγνοώ παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό. Εκτιμώ την προσπάθεια της εφημερίδας να ρίξει άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις που άλλωστε είναι ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα μου.

Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια. Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και «έχουν γνώσιν οι φύλακες».


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ