Μία Καλλονή στο… «τρένο» της Ευρώπης

Ο Πανιώνιος είχε τις ευκαιρίες η Καλλονή όμως είχε την ουσία και πήρε μία μεγάλη νίκη στη Νέα Σμύρνη με 2-0 με τα γκολ των Κεϊτά και Χουανμά .

Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη (ο οποίος είναι τιμωρημένος και στον πάγκο έκατσε ο Θαλής Θεοδωρίδης που έπαιρνε οδηγίες μέσω τηλεφώνου) πήρε το πρώτο της διπλό, κράτησε απαραβίαστη την εστία της και συνέχισε την… επέλαση της. Η… όμορφη Καλλονή πήρε ένα σπουδαίο διπλό και φιγουράρει πλέον στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, γεγονός που της επιτρέπει να κάνει… ευρωπαϊκά όνειρα.

Α’ ημίχρονο:

Ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 2′ ο Σιώπης κάνει μία επέλαση, μπαίνει στην περιοχή αλλά το σουτ του απομακρύνει ο Χογκ . Στο 8′ η δεύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με το σουτ του Πάνου, έξω από την περιοχή, μπλοκάρει ο πορτιέρο της Καλλονής με δεύτερη προσπάθεια. Στο 27′ ο Γκέζος ανατρέπει στον Χουανμά και ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλογίζει το πέναλτι. Ο Λεοζίνιο αναλαμβάνει να εκτελέσει αλλά ο Παπαδόπουλος αποκρούει. Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την ομάδα της Μυτιλήνης. Στο 41′ ο Πανιώνιος έχασε διπλή πολύ μεγάλη ευκαιρία να πετύχει γκολ. Το σουτ του Φούντα λίγο μέσα από την περιοχή απέκρουσε σε κόρνερ πολύ δύσκολα ο Χογκ. Με την εκτέλεση του ο Γιάννου κάνει το σουτ στην κίνηση και η μπάλα βρίσκει στο δοκάρι του πορτιέρο της Καλλονής.

Β’ ημίχρονο:

Στο 51′ ο Φούντας πιάνει μετά απο εκτέλεση κόρνερ εντελώς μόνος του την κεφαλιά αλλά η μπάλα φεύγει άουτ. Μεγάλη ευκαιρία χαμένη για τους γηπεδούχους. Στο 58′ Ο Φούντας γυρνάει φάτσα με το τέρμα το σουτ του όμως αποκρούει δύσκολα και πάλι ο Χογκ. Ένα λεπτό αργότερα ο Φούντας και πάλι σουτάρει από το ένα μέτρο, από πλάγια θέση, διώχνει σε κόρνερ ο Χογκ και πάλι. Στο 64′ Ο Φούντας κάνει την κάθετη μπαλιά και βγάζει τετ α τετ τον Γιάννου το πλάσε του οποίου απομακρύνει ο τερματοφύλακας της Καλλονής. Δύο λεπτά αργότερα η Καλλονή κάνει το 0-1 κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Κεϊτά κλέβει την μπάλα στην σέντρα, κάνει μία τρομερή επέλαση, μπαίνει στην περιοχή και πλασάρει σαν σε προπόνηση τον Παπαδόπουλο. Αδράνησε η άμυνα των γηπεδούχων. Στο 71′ το δυνατό σουτ του Γιάννου μπλοκάρει ο Χογκ. Ενώ στο 78′ η Καλλονή χάνει μεγάλη ευκαιρία. Ο Χουανμά βγαίνει τετ α τετ αλλά τελευταία στιγμή ο Μητρόπουλος βάζει την κόντρα. Στο 81 η ομάδα του Ματζουράκη βάζει ταφόπλακα στα όνειρα του Πανιώνιου για την ισοπαλία. Ο Χουανμά φεύγει μόνος (και αυτός) στην κόντρα και ανενόχλητος στο τετ α τετ κρεμάει τον Παπαδόπουλο για το 2-0.

Που κρίθηκε:

Ο Πανιώνιος βρήκε απέναντι του τον Χογκ και δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να τον νικήσει. Από την άλλη τα αμυντικά κενά της ομάδας της Νέας Σμύρνης εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η αποτελεσματική Καλλονή.

Παίκτης από χρυσάφι:

Αναμφισβήτητα ο τερματοφύλακας της Καλλονής κράτησε όρθια την ομάδα του και απαραβίαστη την εστία του. Ο Χογκ πραγματοποίησε πολύ μεγάλη εμφάνιση.

Η σφυρίχτρα:

Καλός και δίκαιος ο Βοσκάκης. Δεν επηρέασε την ροή του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Ν. Παπαδόπουλος, Μ. Γκέζος, Οικονόμου, Γιάννου, Σιώπης (72′ Ιμπαγάσα), Πάνος, Μπουμάλ (86′ Μασούρας), Τασουλής, Μητρόπουλος, Φούντας, Κολοβός .

Καλλονή (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Αντέγιο, Πιπίνης, Καλτσάς, Ναβάρο, Λεοζίνιο (73′ Καμαρά), Χουάνμα (82′ Μπαρέρα), Στεφάνοβιτς, Μίνγκας (61′ Κεϊτά).

Σχετικά άρθρα