Άνεργοι οικογενειάρχες ζουν από τη σύνταξη των γονιών τους

10 Νοεμβρίου 2014
Δεν είναι πια πολύ νέοι. Έχουν στήσει τις δικές τους οικογένειες.

Στηρίζονταν στα δικά τους πόδια, μέχρι που ήρθε η κρίση.

Τους έφερε πίσω στην εποχή που χρειάζονταν το χαρτζιλίκι των γονιών τους.

Μόνο που αυτή την φορά η οικονομική βοήθεια δεν είναι για διασκέδαση, αλλά για να μπορέσουν να επιβιώσουν. 

Ανεργοι οικογενειάρχες που ζουν από τις συντάξεις των γονιών τους. 

Στα 40 τους χρόνια επιστρέφουν στο πατρικό τους σπίτι. Και αυτό δεν αρκεί για να τα βγάλουν πέρα. 

110 οικογένειες ανέργων, αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega, παίρνουν καθημερινά φαγητό από το συσσίτιο του Αγ. Γεωργίου στο Πέραμα.

Πηγαίνουν το γεύμα στο σπίτι και σε κάποιες περιπτώσεις ούτε τα ίδια τα παιδιά τους γνωρίζουν ότι το φαγητό είναι από τα συσσίτια... 


Real.gr- ΑΝΕΡΓΟΙ από realmedialive 

 

 

H οικογένεια στη πιο σκληρή της μορφή. Η φράση αυτή μπορεί να χαρακτηρίσει τις πραγματικά τραγικές στιγμές που περνάει ένας μεγάλος αριθμός οικογενειών στη χώρας μας λόγω της ανεργίας με αποτέλεσμα ο θεσμός της οικογένειας να απειλείται άμεσα.

Το ρεπορταζ του Mega παρουσιάσε με πολύ γλαφυρό τρόπο τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι Έλληνες οικογενειάρχες φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να παίρνουν φαγητό από συσσίτια. Συγκεκριμένα στη περιοχή του Περάματος 110 οικογένειες  παίρνουν καθημερινά φαγητό από το συσσίτιο του Αγ. Γεωργίου στο Πέραμα. Δεν είναι πια πολύ νέοι. Έχουν στήσει τις δικές τους οικογένειες. Στηρίζονταν στα δικά τους πόδια, μέχρι που ήρθε η κρίση. Τους έφερε πίσω στην εποχή που χρειάζονταν το χαρτζιλίκι των γονιών τους. Μόνο που αυτή την φορά η οικονομική βοήθεια δεν είναι για διασκέδαση, αλλά για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Ανεργοι οικογενειάρχες που ζουν από τις συντάξεις των γονιών τους. Στα 40 τους χρόνια επιστρέφουν στο πατρικό τους σπίτι. Και αυτό δεν αρκεί για να τα βγάλουν πέρα.

Εκεί που η ανάπτυξη και οι αυξητικές τάσεις στους οικονομικούς δείκτες δεν έχουν καμιά μα καμία εφαρμογή είναι στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα στην εποχή της κρίσης η ελληνική οικογένεια..


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ