Συνταγή για σπιτικό γκουακαμόλε

11 Νοεμβρίου 2014

Από τη Λίζα Μάτσα,

 

Αν είσαι φανατικός οπαδός της μεξικάνικης κουζίνας, αυτή η σάλτσα δε πρέπει να λείπει από το ράφι του ψυγείου σου! Πέρα από τα κλασικά τσιπς τορτίγιας, συνοδεύει τέλεια κρέας, κιμά, λαχανικά, φρυγανισμένο ψωμί ή κράκερ και ποτό.

 

Υλικά: 

  • 2 αβοκάντο 
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι κόλιαντρο, ψιλοκομμένα
  • 4-5 λάιμ 
  • 1 πιπεριά jalapeno (προαιρετικά) 
  • αλάτι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα αβοκάντο και παίρνουμε με το κουτάλι την σάρκα τους. Τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, την κόβουμε σε κύβους και την πατάμε λίγο με ένα πιρούνι (δε θέλουμε να διαλυθούν τελείως). Τα περιχύνουμε με τον χυμό λάιμ για να μην μαυρίσουν. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, πασπαλίζοντάς τα με αλάτι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, και την πιπεριά jalapeno (που έχουμε ξεφλουδίσει και βγάλει τα σπόρια της) στο μπολ με τα αβοκάντο. Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά μαζί. Σε αυτό το σημείο μπορούμε είτε να τα αφήσουμε όπως έχουν, είτε να τα περάσουμε από το μούλτι για να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Ολοκληρώνουμε με λίγο ακόμα χυμό λάιμ και αλάτι. Σερβίρουμε με τσιπς τορτίγιας ή κρακεράκια.

www.mamapeinao.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ