«Πιο ομαδική και γεμάτη η Μπούντουτσνοστ»

Πιο ομαδική και «γεμάτη» είναι η Μπούντουτσνοστ την φετινή σεζόν σύμφωνα με τον Σούλη Μαρκόπουλο. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει αύριο (12/11, 7 μ.μ., Novasports 3) για την 5η αγωνιστική της κανονικής περιόδου του Eurocup την ομάδα από την Ποντγκόριτσα, την οποία νίκησε την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά δύο φορές.

«Είναι γεμάτη ομάδα στην ρακέτα και με πόιντ γκαρντ επιπέδου Ευρωλίγκας», σχολίασε ο προπονητής του «Δικέφαλου» για τον αυριανό αντίπαλο της ομάδας του και τόνισε: «Εμείς πρέπει να τρέξουμε και να σταματήσουμε τον ρυθμό τους, τους αιφνιδιασμούς τους. Πιστεύω ότι η Μπούντουτσνοστ είναι πιο ομάδα από πέρσι, είναι πιο γεμάτη σε όλες τις γραμμές. Έχει εμπειρία στους πόιντ γκαρντ με τον Ομάρ Κουκ, φέτος είναι τελείως διαφορετική κατάσταση».

Σε ερώτηση για τον εάν θα επηρεάσει η κούραση τον ΠΑΟΚ, ο Μαρκόπουλος απάντησε ότι: «Αυτό θα φανεί, και οι αντίπαλες ομάδες αντιμετωπίζουν ίδιες καταστάσεις».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης στο παιχνίδι του «Δικέφαλου», ο 65χρόνος κόουτς παρατήρησε: «Άλλες φορές είμαστε ικανοποιημένοι, άλλες δεν είμαστε. Εξαρτάται και από τον αντίπαλο, πόσο μας αφήνει. Σιγά σιγά θα βελτιωνόμαστε. Αυτά που θέλουμε να κάνουμε χρειάζονται χρόνο, για να δείξουμε στους παίκτες πως και ποια στιγμή θα κινηθούν».

«Θα προσπαθήσουμε περισσότερο, θέλει μεγαλύτερη συγκέντρωση», ήταν η τοποθέτηση του Μαρκόπουλου για τον τομέα των ριμπάουντ.

«Πάντα ξεκινάμε από την άμυνα»

«Παίζουμε με ακόμη μία καλή ομάδα με καλό και έμπειρο ρόστερ», δήλωσε ο Κώστας Κακαρούδης για το αυριανό ματς κόντρα στην Μπούντουσνοστ και επισήμανε: «Καλούμαστε να ανταποκριθούμε και σε αυτό το παιχνίδι. Έχουμε εικόνα από τον αντίπαλο. Πρόκειται για μία έμπειρη ομάδα, με παίκτες που έπαιξαν Ευρωλίγκα. Έχουν γρήγορο ρυθμό που εμείς πρέπει να σταματήσουμε. Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να επιβάλλουμε εμείς τον δικό μας ρυθμό. Πάντα, ξεκινάμε από την άμυνα, χτίζουμε εκεί και μπροστά προσπαθούμε να βγάλουμε τις συνεργασίες μας».

Σε ερώτηση για τον τομέα των ριμπάουντ και την βελτίωση στο παιχνίδι του «Δικέφαλου», ο 31χρόνος φόργουορντ απάντησε: «Είναι καθοριστικός παράγοντας σε κάθε παιχνίδι. Χρειάζεται θέληση και αυτοσυγκέντρωση για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και τα ριμπάουντ».

«Μας λείπει πολύ ο Μαργαρίτης, όπως και ο καθένας όταν απουσιάζει», σημείωσε ο Κακαρούδης για τον συμπαίκτη του που θα απουσιάσει και από το αυριανό ματς. «Η ομάδα στηρίζεται στο σύνολο και όχι στις ατομικές επιδόσεις», εξήγησε ο 31χρόνος φόργουορντ και πρόσθεσε: «Ανυπομονούμε να ξαναέρθει κοντά μας».

Σε ερώτηση για τον επιθετικό πλουραλισμό που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ ο 31χρόνος φόργουορντ σχολίασε ότι: «Η ομάδα είναι φτιαγμένη έτσι. Με αυτό τον τρόπο είναι πιο δύσκολο και για τους αντιπάλους να μας αντιμετωπίσουν».

«Τα παιχνίδια δίνουν ρυθμό αλλά οι συνεχείς μετακινήσεις φέρνουν και κούραση», παρατήρησε ο Κακαρούδης για το επιβαρυμένο πρόγραμμα του «Δικέφαλου» και τόνισε: «Πρέπει να τα βάλουμε στην ζυγαριά και να βρούμε ισορροπία. Είναι πενήντα-πενήντα. Τα ταξίδια επιβαρύνουν τα κορμιά μας, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας».

Σχετικά άρθρα